Cozi kilometrice la frontiera cu Ungaria, din cauza lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare

Cozi kilometrice la frontiera cu Ungaria, din cauza lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare

Cozi kilometrice la frontiera cu Ungaria, din cauza lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare

Coloanele de camioane se menţin, joi, înainte de frontiera cu Ungaria, iar la Nădlac II se întinde pe aproximativ 3 kilometri pe autostrada pan-europeană, motivul invocat de autorităţile române fiind numărul insuficient de poliţişti ungari alocaţi de ţara vecină.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad spun că la Nădlac II sunt deschise doar două artere de ieşire pentru traficul greu, mai puţine decât miercuri, când erau trei căi de control pentru traficul greu.

Conform sursei citate, pe autostradă este formată o coloană de camioane lungă de aproximativ 3 kilometri, „din cauza lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare”. Şoferii aşteaptă cel puţin o oră şi jumătate pentru a ajunge la controlul de frontieră şi a putea intra în Ungaria.

Aceeaşi situaţie este şi pe sensul de intrare în România. La Nădlac II sunt deschise tot două artere pentru camioane şi se aşteaptă minimum 120 de minute în coloana formată pe teritoriul ţării vecine. Şi în acest caz este invocat numărul mic de poliţişti ungari aflaţi în tură, scrie stiri.tvr.ro.

CITEȘTE ȘI: Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

Poliţia de Frontieră Arad aminteşte că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de statul vecin.

Foto: stiridiaspora.ro (imagine cu titlu ilustrtiv)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *