Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

România nu intră în spaţiul Schengen chiar dacă întreaga Europă a făcut front comun şi ne-a susţinut în faţa Austriei. Supărat, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării, care este şi unul dintre cei mai importanţi fermieri din ţară, arădeanul Dimitrie Muscă, a dispus, joi după-amiază, închiderea tuturor conturilor firmelor sale la băncile austriece, ca semn de protest faţă de poziţia Austriei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, relatează Agerpres.

Dimitrie Muscă a declarat, pentru Agerpres, că, imediat ce Austria a votat împotriva aderării României, a dispus angajaţilor firmelor sale să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpăra motorină de provenienţă austriacă pentru campaniile agricole, în condiţiile în care foloseşte anual până la 1.500 de tone de motorină.

„Am dispus închiderea conturilor la băncile austriece pentru firmele mele din Curtici şi Olari, iar procedurile sunt deja în curs. Eu cred că românii trebuie să fie acum uniţi şi să facă la fel. Nu vreau să mai lucrez în veci cu băncile austriece. În plus, nu mai cumpăr motorină de la companiile austriece. Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, între 1.000 şi 1.500 de tone de motorină”, a spus Dimitrie Muscă, conform observatornews.ro.

El i-a îndemnat pe români „să nu-şi mai cheltuie banii pe produse austriece sau pe excursii în această ţară”.

„Nu e drept ca o Europă întreagă să te susţină şi doar Austria să se opună fără motiv. Toţi românii ar trebui să fie uniţi acum, pentru că noi suntem cei care suferim când mergem în străinătate şi stăm în vămi ore întregi. E păcat de timpul nostru, trebuie să fim uniţi şi să arătăm asta şi Austriei”, a transmis omul de afaceri.

Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai mari fermieri şi conduce Combinatul Agroindustrial Curtici, care gestionează ferme care au în total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole şi 36 de magazine de desfacere, în special pentru carne, produse din carne şi lactate.

CITEȘTE ȘI: Vom sta în continuare la cozi la frontiere. Austria ne-a interzis intrarea în Schengen!

Şi ministrul Turismului, Daniel Cadariu, i-a îndeamnat subtil miercuri pe români să nu se mai ducă la schi în Austria, în contextul în care Viena se opune aderării României la Spaţiul Schengen.

Foto: stiriagricole.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

  1. Suntem slabi. Daca am avea „Cojones” am nationaliza petrom-ul si i-am triimite la primbare pe austrieci. I-am baga la parnaie pe termen neddefinit pe toti austriecii care taie paduri sau care prelucreaza lemnul. Si aici nu ma refer doar la patroni ci si la angajatii de nationalitate austriaca. Tot ceea ce inseamna austriac la intrarea in Romania ar trebui verificati la sange la ce au in bagaje inclusiv chiar si perchezitie corporala( in toate cavitatile) 99% din austriecii care intra in Romania introduc droguri, La nici 10 metrii de vama ar trebuii retinuti pentru 30 de zile ca fiind suspecti de trafic de droguri sau de intentia de a aduce pagube statului roman prin taiere de padure.
    E simplu sa-i tratam cum merita. Tot drogatii austrieci vin la noi si ne corup copii. Hai sa fim fair play fata de ei asa cum si ei sunt fair play cu noi. Ca sa santajezi Romania cu obtinere de avantaje comerciale este o crima. MOARTE AUSTRIECILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *