Coșmarul de pe Calea Buziașului a devenit de nesuportat

Coșmarul de pe Calea Buziașului a devenit de nesuportat

Megașantierul de pe Bd. Stan Vidrighin – fosta Calea Buziașului – unde se lucrează la liniile de tramvai și urmează să se reabiliteze carosabilul și trotuarele, plus rețelele de apă și de canalizare, le făcea deja peri albi participanților la trafic.

În această perioadă, însă, ieșirea din oraș către Buziaș e mai grea ca oricând, deoarece varianta mai scurtă către Moșnița, pe așa-numitul Drum al Boilor, s-a închis complet de câteva zile. Asta pune la grea încercare zeci de mii de oameni care domiciliază la limita administrativă a Timișoarei, în Moșnița Nouă sau în satul aparținător Moșnița Veche.

Vorbim realmente despre cea mai întinsă zonă rezidențială nouă de lângă capitala Banatului, fapt de care Primăria ar fi trebuit să țină cont atunci când și-a planificat lucrările.

Drumul Boilor e o investiție despre care se tot vorbește steril de vreo zece ani în Timișoara, pe teritoriul comune Moșnița Nouă e de fapt realizată de multă vreme, însă municipalitatea Timișoarei e corigentă, ca să nu spunem repetentă, deja prin tradiție.

Ce este, de fapt, măreața ctitorie Drumul Boilor? Nu e Transfăgărășanul sau Transalpina, ci o simplă cale de acces auto între calea Buziașului și un drum comunal care duce în Moșnița Nouă, pe pusta noastră netedă ca-n palmă și pe o lungime de mai puțin de doi kilometri. În aceste zile, epopeea Drumului Boilor – partea din Timișoara – e în faza unor complexe lucrări inginerești la trei podețe și de aia șoseluța nu e practicabilă pentru circa trei săptămâni, după cum prognozează edilii.

CITEȘTE ȘI: Vaccinarea anti COVID-19, o intenție fără prea mare succes. Care sunt concluziile medicului Virgil Musta, una dintre cele mai puternice voci în perioada de vârf a pandemiei

Așa că poftește cu încredere, speranță și multă, foarte multă răbdare, stimate participant la trafic, bară la bară pe firul de circulație de pe Buziașului, unde-s și multe TIR-uri, deci e bine să ai la tine o carte ca să nu te plictisești, căci până-n Moșnița bagi lejer două-trei capitole, drum bun!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *