Coşmarul de lângă Timişoara

dumbravita 6

O casă de locuit, o firmă de unde se pot închiria schele de mari dimensiuni, un magazin şi o grădiniţă. Cam aşa stau înşiruite câteva imobile pe o stradă din Dumbrăviţa. Este efectul dezvoltării haotice care şi-a lăsat amprenta asupra întregii localităţi, în ultimii ani. Visul frumos al oamenilor de a-şi găsi o oază de linişte în apropierea Timişoarei într-o localitate în care, pe vremuri, erau doar case bătrâneşti, s-a transformat într-un coşmar. Aşa se face că acum, locuitorii care au dat bani greu pe terenuri şi construcţii suportă consecinţele deciziilor defectuoase ale administraţiei locale luate de-a lungul anilor.

Cu schela în dormitor

În urmă cu 25 de ani, familia Banu a decis să se mute în Dumbrăviţa, pentru a scăpa de calvarul unui oraş zgomotos, cu fabrici în cartiere, poluare şi zgomot infernal. Cei doi soţi şi-au închipuit că-şi vor bea cafeaua pe terasa casei, admirând grădina pe care şi-au amenajat-o după propriile dorinţe. Liniştea lor însă nu a durat prea mult.
dumbravita1
În urmă cu 14 ani, casa de lângă ei a fost închiriată unei firme. De atunci, sunt treziţi dimineaţa de fluieratul angajaţilor firmei şi de zăngănitul insuportabil al fiarelor trântite în maşini de transport marfă, adică zgomotul de pe un şantier. Peisajul s-a schimbat total. În locul florilor au apărut schele imense pe care mişună angajaţi ai firmei vecine.
CITEŞTE ŞI: Parc de aventură în Timiş, programat spre deschidere la sfârşitul acestui an

A început războiul

Cu vorba bună Laura Banu nu a reuşit să-i facă pe reprezentanţii firmei să înceteze activitatea în acea locaţie. Prin urmare, i-a dat în judecată pe reprezentanţii firmei. Aşa a aflat că, în acte, Schela G3 SRL (firma cu pricina) are declarate la sediul din Dumbrăviţa doar activităţi de birou. Conform documentelor, acolo nu se lucrează decât în linişte, cu hârtie şi creion. În realitate, lucrurile stăteau cu totul altfel.
dumbravita2

După ce s-au trezit cu un proces, reprezentanţii firmei au decis să încerce să intre în legalitate şi au obţinut acte şi pentru activitate de depozitare. Procesul a fost pierdut de familia Banu pe considerente că trebuie să se facă dovada că încărcarea şi descărcarea schelelor produce zgomot, iar vopsirea anumitor componente ale acestora cu substanţe care produc un miros deranjant, chiar dacă aceste lucruri sunt confirmate de martori. Mai mult, în hotărârea Tribunalului Timiş se arată că pe acea stradă – cu toate că familia Banu a adus dovezi pentru a demonstra că este una rezidenţială – mai există şi alte societăţi comerciale.

Activităţi de tip industrial, lângă o grădiniţă

După un prim succes în instanţă, reprezentanţii firmei au decis să ceară la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului extinderea şi pentru activităţi industriale, lucru contestat, din nou, de familia Banu.
dumbravita3

Astfel, această decizie a ajuns tot la mâna instanţei. Recapitulând: după zece ani într-o curte s-au descărcat şi încărcat schele folosite în toată Timişoara pentru renovarea unor clădiri importante, în timp ce firma figura în acte doar cu activitate de birou.

După 14 ani, timp în care orice trecător prin Dumbrăviţa a putut observa ce se întâmplă la acea firmă, administratorii acesteia cer extinderea şi pentru activităţi de tip industrial. Curios este că nici un reprezent al autorităţiilor nu a observat că după schele nu se întocmeau doar acte.

CITEŞTE ŞI: Accident mortal la Şag

Culmea este că s-a ajuns ca într-una dntre cele mai vânate localităţi de lângă Timişoara, la câţiva metri depărtare de viitoarea firmă cu activitate de tip industrial, să funcţioneze o… grădiniţă. După colţ, vile măreţe se înalţă pentru orăşenii care fug de poluarea din Timişoara…

Avocatul are cuvântul

Ştefan Ghilerdea este avocatul care a reprezentat firma în instanţă. De altfel, el este şi fratele unuia dintre asociaţii firmei. Conform acestuia, scandalul dintre familia Banu şi reprezentanţii Schela G3 este unul cronic. „Ei nu au dreptate şi acest lucru s-a dovedit în justiţie. Acolo nu este o zonă rezidenţială, are un alt regim urbanistic. Să fim serioşi, pe acolo trec maşini de trafic greu, este praf, este zgomot, iar toate acestea nu sunt din cauza firmei.

dumbravita4
Când s-a deschis societatea acolo, asociaţii acesteia s-au dus la vecini cu şampanie şi cozonac… aşa doar ca un gest frumos, pentru a-i cunoaşte. Din prima, familia Banu a ieşit cu coasa”, spune Ştefan Ghilerdea. El mai afirmă că familia Banu este cea care îi deranjează pe muncitori, filmându-i şi fotografiindu-i fără să le ceară voie.

În era tehnologiei

Laura Banu spune că nu doar zgomotul şi folosirea unor susbstanţe urât mirositoare sunt deranjante. Din când în când, câte o componentă a schelei se prăbuşeşte le ea în curte şi se poate întâmpla o nenorocire. De cealaltă parte, avocatul Ştefan Ghilerdea susţine că acest lucru nu este adevărat, iar fotografiile pe care familia Banu le are ca dovezi sunt prelucrate în calculator.

Aşa nu…

Dezvoltarea haotică din Dumbrăviţa poate fi un exemplu de neurmat pentru orice orice administraţie locală din ţară. Din nefericire, cei care au ales această zonă trebuie să suporte acum consecinţele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

14 thoughts on “Coşmarul de lângă Timişoara

 1. Acest avocat confunda balamucul din Dumbravita unde legea este incalcata zilnic cu un obicei din SUA unde vecinii vin la cel nou mutat cu prajitura si sa il intrebe cu ce il pot ajuta! Dar acolo intre case exista NUMAI CASE REZIDENTIALE! Primaria Dumbravita nu avea dreptul sa acorde autorizatie pentru depozit sau activitati industriale. Iar cei cu schelele sunt niste profitori ordinari. In alta tara ii obligau sa-si construiasca/inchirieze depozit in afara localitatii!

 2. d-l comentator uitate in Dex ce inseamna zona rezidentiala daca esti din breasla si lasa lectiile despre Occident altora care chiar au locuit acolo ,nu neaparat in SUA si daca esti gelos sau ai dispute fiind coleg avocat demonstreazati calitatile ,,face to face,, nu ca ,,musca in rahat,, la familia ,,The Banu,,eu le dau cate un porc pe an si cresc 50-60 de capete pe an, gard in gard cu ei iar la astia cu schelele The Banu le-au cerut 10000 de euro pe an si astia nu vor sa le dea doar suntem toti vecini. The Banu astia sunt cu colectarea, cer dreptul de smecher.Pana acum 10-15 ani se plimbau Vacile si gainile pe marginea drumului principal in Dumbravita PE CE PLANETA TRAIESTI.Crezi ca daca nu erau dezvoltatorii imobiliari aveai Supermarketuri in Dumbravita de unde sa-ti cumperi ,,carnati,,.Eu cresc porci de 15 ani si ai vand la marketuri de unde tu mananci carnati.Si ai grija ca se cresc animale la greu in Dumbravita OI,VACI,GAINI de unde ai figurile astea in cap nou venitura de Dumbravita.

 3. Ambii frați Gilerdea mai inselat unu in Germania inprumutandul cu bani ajutandul cu locuinta pt muncitori etc. Teapa; avocatul Gilerdea promitandumi reprezentare intrun mic dosar mai mult fictiv in recompensă 150 € Teapa . In concluzie frați tepari pot pune multe exemple

 4. herman vorbesti prostii ca toti am pierdut bani din cauza ta si nu ai nici o sursa de venit acolo ca esti boschetar in Germania,iar Cristi ti-a decontat toti banii 1600 euro pentru care ai si semnat am vazut hartiile pe care ai primit banii, bosorog ordinar m-ai pus pe drumuri si din cauza ta am pierdut 6000 de euro cu tot felul de contracte fictive cu ce te ocupi tu acolo si m-ai pus pe drumuri. de ce fugi de noi cand te cautam prin lugoj!??? escrocule!

 5. Ai pus la plata pe Cristi 450 euro telefoane(1 luna) biletele tale de mijloace de transport 270 euro( 1 luna),ti-a platit 20 euro/zi/1 angajat cazare(iesea mai ieftin la o pensiune),ai cerut bani imprumut 500 si de la mine si de de la Cristi nu ai sursa de venit in Germania si stai la mila statului German .esti o rusine pt romanii care stau in Germania.Nu degeaba ai fost condamnat si in Romania pentru inselaciune si corupere de minori.Infractorule!

 6. Ba!hERMAN DE 4 ANI TI-AM DAT 2300 EURO si te cautam pe unde esti si banii??? mi-a promis ca-mi gasesti de munca in Germania si ai disparut???si pe la Lugoj cand ajungi ca am auzit ca si pe acolo ai luat bani de la oameni ca le gasesti tu de munca in Germania!?

 7. nea herman!ti-am dat 800 lei sa-mi gasesti de munca la spalatorie in Germania si ai disparut.Cand am ajuns la Munchen nu ai mai raspuns la telefon si am dormint in gara 3 zile.Sa nu-ti mai bati joc de oameni ca te bate dumnezeu!

 8. Nenea!am si eu o întrebare balamucul cine al crează si cine încalcă legea….. nu tot oamenii care locuiesc in Dumbravita sau ce vrei sa spui ca ești cam confunz…. si nu se prea înțelege . Si mai o treaba citește declarația avocatului Schela G3 unde șefii mei au mers la vecini cu cozonac si Șampanie nu invers, citește mai bine ca iar ești confuz rău de tot si ca sa vezi nene ca ești fffff confuz uitate când vii din Timisoara ca de la indicator DUMBRAVITA si pana la primul semafor si mai încolo sunt numai SRL-URI sau ai căpăstru la vedere si The Banu sunt singurii proprietari de Rezidente pe aproape 1 km,hai nu zău toți sunt ilegali !????sau ești pe mâna cu ăștia. Afla ca The Banu care locuiesc acum L- au dat in strada pe cel bătrân care a construit casa din materiale furate de la fostul trust de construcții .Batranul instiga la furt angajații Schela G3 sunt si plângeri pe la poliție ,iar The Banu vezi ca a cerut 10.000 € / an la cei cu schela ca sa- i lase in pace. Așa ca mai ușor cu vocabularul de coteț ! Nu poți Vb si un pic mai frumos . Si dacă ai treaba cu careva cânta la alta masa căci nu se explica apariția ta nene pe aici.Sa-ți fie Rușine !

 9. Acolo in Dumbravita doar primarul are cea mai mare vina ca ii ajuta pe toti astia cu firme dar cu se gandeste la omul de rand dar sa fi fost alegeri locale sa vede-ti atunci ce repede se misca treaba. Dar ce sa faci asa ii toata birocratia asta de la primarie.

  1. Pai sa știi ca omul de rând nici nu prea gândește de aceea este de rând ,fără inițiativa,tupeu ,spirit de acțiune,EL ESTE OM DE RÂND SI ATAT.

 10. Vorbiti de oale sparte,ati votat Malac,acum mucles,omul incerca sa asi dea Bacul pe ascuns,cit despre schela G3 arata ca naiba cind treci pe acolo.

  1. Bă Daniel ! Mici întreprinzători au ridicat Dumbravita de azi poate si ăștia cu schele au făcut ceva in Dumbravita cu jobul lor ce treaba are Malac are viziune si a făcut COMUNA CEA MAI BOGATA DIN TARA CARE COMUNA din Timis mai are 2 supermarketuri bă ai toate serviciile in dumbravita si de pe astea se aduna bani la bugetul local.Acum 15-20 pe drumul principal din DUMBRAVITA ati lăsai rotile in gropi pe asfaltul turnat in vremea comunista.Ba tu bubui de prostie!daca nu-ți place de noi cu firmele la drumul principal Ia-o prin padure sau ramai acolo poate acolo ati este locul.

 11. Bai T de la tampit. Dana nu er auch chei intreprinzatori in Dumbravita aveai vaci,gaini si oi pe margined drums lui si faceaicaca tot in Fundus Curtis .Inapoiatule mutate 20 km mai încolo mai la deal sa trăiești nostalgia cătunului romanes

 12. Jurisprudenta
  Instanta in cifre
  Informatii de interes public

  Achizitii publice
  Bine de stiut

  Contact

  e-justice.europa.euPortal > Tribunalul TIMIŞ > Informaţii dosar
  Informaţii dosar
  Informaţii generale

  Părţi

  Şedinţe

  Căi atac

  Citare prin publicitate

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 4914/30/2016
  Data inregistrarii 04.07.2016
  Data ultimei modificari: 23.12.2016
  Sectie: SECŢIA a II-a CIVILA
  Materie: Litigii cu profesioniştii
  Obiect: Cereri în baza OUG 116/2009 + INTERVENTIE
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  GHILERDEA CRISTINEL VIOREL Reclamant
  SCHELA G3 S.R.L. Reclamant
  OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL TIMIS Intimat
  BANU-TARAN LAURA CORNELIA Intervenient
  BANU-TARAN GHEORGHE Intervenient

  Şedinţe
  23.12.2016
  Ora estimata: 09:00
  Complet: C2LP PI
  Tip solutie: Alte soluţii
  Solutia pe scurt: Respinge cererea de intervenţie formulată de intervenienţii Banu-Taran Laura Cornelia şi Banu-Taran Gheorghe Florin, în contradictoriu cu intimata Schela 3G S.R.L. Admite cererea formulată de intimata Schela 3G S.R.L., înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş sub nr. 51615/30.06.2016, şi dispune efectuarea înregistrărilor solicitate prin declaraţia model 3 dată de administratorul societăţii şi înregistrată sub acelaşi număr la ORC de pe lângă Tribunalul Timiş. Obligă intervenienţii la plata a câte 1.000 de lei fiecare către intimata Schela 3G S.R.L., cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge, în rest, cererea intimatei privind acordarea cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată în data de 23 decembrie 2016, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei Tribunalului Timiş.
  Document: Hotarâre 1174/2016 23.12.2016

Lasă un răspuns