Coronavirus: Ungaria intenționează să înceapă revenirea la normalitate în câteva zile

Ungaria va începe relaxarea graduală a restricțiilor anti-COVID-19 în decurs de câteva zile, a anunțat guvernul de la Budapesta întrucât se așteaptă să inoculeze 25% din populația de 10 milioane de locuitori până marți sau cel târziu miercuri, relatează Euractiv, conform HotNews.ro.

Ungaria a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 pe cap de locuitor din lume timp de mai multe săptămâni, potrivit datelor Universității John Hopkins din SUA.

Sistemul de sănătate ungar a fost supus unor presiuni enorme în pofida faptului că autoritățile au reușit să inoculeze o cincime din populație, având cea mai rapidă campanie de vaccinare din Europa după autorizarea vaccinului rusesc Sputnik V și a celui chinezesc dezvoltat de compania de stat Sinopharm.

Guvernul a mai anunțat că va reduce carantina pe timp de noapte de la ora 20:00 la 22:00 odată ce va fi depășit pragul de 25% din populație vaccinată și că va permite ca magazinele să rămână deschise până la ora 21:30 cu restricții asupra numărului de clienți din interiorul acestora.

Însă hotelurile și restaurantele vor rămâne în continuare închise, cu excepția comenzilor la pachet și a livrărilor la domiciliu.

Școlile din Ungaria ar urma să fie deschise de la mijlocul lunii aprilie, odată ce profesorii sunt inoculați, potrivit guvernului.

Ungaria se află în carantină parțială din luna noiembrie a anului trecut.

Foto: Pledge Times


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.