Se deschide șantierul de pe Calea Bogdăneștilor

caleab 2

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat începerea lucrărilor pe Calea Bogdăneștilor, cel mai mare șantier din acest început de an și care va schimba total aspectul zonei.

CITEȘTE ȘI: Iarna se întoarce în forță inclusiv în vestul țării. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și vreme deosebit de rece

„Nu vă ascund că au fost probleme cu proiectul, în special legate de lățimea trotuarelor și a pistelor de biciclete, care erau extrem de mici și din cauza cărora riscam să pierdem finanțarea europeană. Dar toate acestea au fost depășite acum. Trotuarele au fost lățite, la fel și pistele de biciclete, care acum respectă standardul de 1,5 metri lățime. Iar șantierul a putut să înceapă fără probleme. Am fost azi pe șantier și am cerut constructorilor să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările să se desfășoare în siguranță pentru locuitorii din zonă și să producă cât mai puțin disconfort. Proiectul vizează reabilitarea liniei de tramvai şi lărgirea drumului la patru benzi, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime de 2,4 kilometri. Linia de tramvai va fi amplasată pe mijlocul tramei stradale, va fi dublă și încadrată de spaţii verzi cu pomi. De asemenea, vom moderniza șapte stații de transport public. Pe colegii din primărie i-am rugat să găsim o modalitate pentru a salva cei câțiva arbori valoroși de pe această stradă și să îi replanteze în alte zone din oraș. La final, vom planta oricum câteva sute de arbori ce vor încadra noile linii de tramvai, care și ele vor fi înierbate. În total, pe Bogdăneștilor vom avea aproape 10.000 de metri pătrați de spații verzi noi. Șantierul ar trebui să fie gata în vara anului 2023, însă, dacă totul merge bine, am putea să îl terminăm până la finalul anului 2022. Calea Bogdăneștilor, împreună cu strada Grigore Alexandrescu – pe care se desfășoară deja lucrări și pentru care am primit șase milioane de lei din fondul de rezervă al premierului -, cu pasajul Solventul – aflat în proiectare – și podul Solventul – a cărui proiectare o scoatem la licitație – vor întregi Inelul IV de circulație în zona de vest a Timișoarei. Împreună, ele formează cel mai ambițios proiect de infrastructură din ultimii zeci de ani, în Timișoara”, a relatat Dominic Fritz.

Se pregătește Podul Solventul

De asemenea, prirmarul a anunțat, marţi, că au fost scoase la licitație serviciile de proiectare pentru Podul Solventul și lucrările dintre Strada Gării și bulevardul Dâmbovița, un proiect major care va conecta nordul și sudul orașului pe partea de vest. „Proiectul cuprinde și un pod nou peste Bega, care va fi primul pod nou construit în Timișoara după Revoluție. Va exista un drum nou, cu câte două benzi pe sens, cu piste pentru biciclete și trotuare late, cu linia de tramvai în mijloc, în prelungirea Căii Bogdăneștilor. Totul va trece prin Pasajul Solventul, pentru care așteptăm proiectul. Valoarea totală a investiției se ridică la 78,8 milioane de lei. Momentan achităm din bugetul local, dar vom recupera ulterior din fonduri europene. Pentru elaborraea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic termenul este de 210 zile și suntem încrezători că până în 2024 vom avea acest pod”, a spus marţi primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns