Coronavirus: sprijin pentru şoferii de camioane

soferii

Şoferii camioanelor de mare capacitate, adică peste 3,5 tone, primesc sprijin din partea echipelor din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Alături de poliţiştii de frontieră şi de cei de la Rutieră, inspectorii de trafic desfăşoară o acţiune de monitorizare în vămile Nădlac 1, Nădlac 2, Vărşand şi Stamora, în care conductărilor auto li se aduc la cunoştinţă derogările temporare făcute printr-o notificare venită de la Comisia Europeană.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus: cele mai recente date ale epidemiei, comunicate de autorități

Cele mai importante vizează două aspecte: înlocuirea limitei maxime zilnice de conducere de nouă ore cu una de 11 ore; înlocuirea cerinţelor minime de pauze zilnice, prin impunerea uneia de 45 de minute la cinci ore şi jumătate, faţă de patru ore şi jumătate, cum era înainte. Lucian Mincu, şef serviciu monitorizare la nivel naţional, atrage atenţia că angajatorii rămân, totuşi, responsabili pentru siguranţa şi sănătatea conducătorilor auto, motiv pentru care aceste prelungiri acordate prin derogare nu trebuie să constituie neapărat o regulă, ci doar atunci când datorită ambuteiajelor din trafic, nu se mai pot respecta timpii prevăzuţi.

„Suntem într-un dialog permanent cu şoferii şi preluăm problemele întâmpinate de ei, atât la intrare, cât şi la ieşire. Oricum, în acestă perioadă de pandemie, controalele nu vor mai constitui o prioritate, pentru că suntem axaţi pe prevenţie, monitorizare şi îndrumare”, a declarat Cosmin Buboi, inspector-şef teritorial  al ISCTR  5, care cuprinde judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns