Coronavirus: patentul vaccinului de la Timişoara, copiat de chinezi şi de danezi

paunescu

Autoritățile chineze şi cele daneze au copiat rețeta vaccinului anti COVID-19, dezvoltată de cercetătorii de la Timișoara, pe care aceştia  au publicat-o cu cel puțin o lună înainte, susţine  profesorul Virgil Păunescu, coordonatorul Centrului Oncogen Timişoara, care a detaliat:

CITEȘTE ȘI: Coronavirus: sprijin pentru şoferii de camioane

“Noi suntem un institut de cercetare în cancer și lucrăm de 7-8 ani la ceea ce se numește imunoterapie în cancer. A apărut o tehnologie un pic diferită de vaccinare, de manipulare a sistemului imun, de a recunoaşte acele modificări foarte subtile pe care le suferă celula tumorală, ce este diferită de tehnologia care se foloseşte în obținerea de vaccinuri împotriva microbilor, bacteriilor sau a viruşilor, și am hotărât cu colectivul nostru să abordăm problema aceasta a coronavirusului, a cărui structură a fost publicată de cercetării chinezi. Am fost contactați de Ambasada Chinei la București! Ei au văzut articolul, care cred că a și fost analizat în China, după care ne-au întrebat dacă suntem dispuşi să ne pună la dispoziție toată tehnologia, dacă avem nevoie de bani sau de aparatură pentru a ne continua cercetările, şi, în general, dacă suntem deschişi  să colaborăm cu cercetătorii chinezi, care erau disperaţi să găsească o soluție. Noi am spus că în privința banilor și a aparaturii este prematură discuția, dar am fi dispuși să colaborăm cu cercetătorii chinezi, pentru a dezvolta această tehnologie”.

Ulterior, Ambasada Chinei a abandonat discuțiile cu colectivul de specialişti de la Timișoara pentru că, între timp, au reușit să dezvolte o tehnologie proprie pentru un vaccin anti coronavirus, însă aceasta s-a realizat pe baza informațiilor din România.

”Noi nu am protejat informațiile, pentru ca ei să le poată folosi în orice moment în care consideră că le sunt utile. Surpriza a fost că noi am descoperit acum, de curând, la o lună după ce noi am publicat aceste rezultate și după ce am avut discuțiile cu reprezentanții ambasadei, un articol aproape identic publicat de un grup de cercetători chinezi. Ne-a deranjat că toată tehnologia înşirată acolo este identică cu ceea ce publicasem noi. Nu am avut pretenţii privind dreptul de proprietate intelectuală, dar colectivul din China  şi-a rezervat dreptul de proprietate asupra întregii cercetări. Zilele trecute,am descoperit şi un articol publicat de danezi. Eu cred că suntem la nivelul la care aveam şansa  să obținem un vaccin”, a declarat Virgil Păunescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns