Coronavirus. O nouă linie telefonică TelVerde pentru suport psihologic și ajutor social

telefon telverde

O nouă linie telefonică de tip TelVerde va fi funcțională de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 – 24.00, anunță Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Noul număr de telefon oferă suport psihologic şi sprijin social. Recomandarea este ca apelurile la 112 să fie făcute doar pentru situaţii de urgenţă.

CITEȘTE ȘI: Este România în pericol ? Cele mai recente date referitoare la incendiul de la Cernobîl

Noul număr de telefon la care apelanţii pot beneficia de suport psihologic şi sprijin social este operaționalizat prin proiectul „Voluntarii Împreună” desfăşurat la nivelul DSU.

Numărul de telefon 0800070030 poate fi apelat gratuit din orice reţea de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8,00 – 24,00, precizează DSU într-un comunicat de presă transmis luni.

„Această iniţiativă vine în sprijinul populaţiei României într-un moment dificil în care adaptabilitatea şi rezilienţa psihologică sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect constă în faptul că regrupează o comunitate diversă, inclusiv experţi, reprezentanţi ai mediului asociativ, minorităţi, persoane cu dizabilităţi”, spune şeful DSU, Raed Arafat, citat în comunicat.

Acest număr este complementar celui dedicat exclusiv informării cetăţenilor despre COVID-19, precum şi platformelor #FiiPregatit şi #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0800800358, înfiinţat în 27 februarie la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Recomandarea este ca apelurile la 112 să fie făcute doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii legate de noul coronavirus sau pentru suport psihologic şi sprijin social, oamenii să apeleze cele două linii TelVerde, în funcţie de specificul informaţiilor solicitate.

Pentru o bună gestionare a situaţiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, teamă, care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanţi şi comunităţile suport care fac parte din proiect, astfel încât populaţia să primească răspunsul şi/sau sprijinul aferent situaţiei în care se regăseşte, informează DSU.

Prin implementarea proiectului „Voluntarii Împreună” se doreşte centralizarea problemelor de ordin psiho-emoţional din teritoriu şi punerea la dispoziţie a unei infrastructuri de voluntari care să fie acoperitoare la nivel naţional, prevenind astfel riscul apariţiei unor pseudo-specialişti sau falşi voluntari. Toate entităţile juridice interesate să se alăture acestui proiect pot transmite un e-mail pe adresa [email protected], urmând a fi contactaţi în cel mai scurt timp, potrivit DSU.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *