Noi restricții în România! Se pregătește o nouă Ordonanță Militară. Uitați de relaxare

ordonanta

Autoritățile pregătesc o nouă ordonanță militară, a 10-a, în contextul în care vârful epidemiei de coronavirus este așteptat să aibă loc în România după Sărbătorile de Paște. Departe de relaxarea restricțiilor, noul document ar putea aduce o înăsprire a lor.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus. O nouă linie telefonică TelVerde pentru suport psihologic și ajutor social

În plină stare de urgență, România a ajuns deja la Ordonanța Militară nr. 9, iar autoritățile se pregătesc pentru emiterea celei de-a 10-cea.

Specialiștii se așteaptă la ce e mai rău chiar după sărbătorile Paște, când numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus ar putea crește dramatic, mai ales ca urmare a nerespectării măsurilor de distanțare socială, în perioada premergătoare și în weekendul de Paște.

Suspendarea zborurilor

Motiv pentru care Ministerul Afacerilor Interne ar urma să anunțe, săptămâna aceasta, o nouă ordonanță militară, este legat de încercarea de a aplatiza curba persoanelor nou infectate.

Astfel, una dintre principalele măsuri ale Ordonanței Militare nr. 10 ar putea fi măsura suspendării zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira, anunță capital.ro

Ca și în cazul ordonanțelor anterioare, această măsură nu se va aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Înăsprirea amenzilor

O altă măsură prevăzută de Ordonanța Mlitară nr. 10 ar putea fi schimbarea declarației de propria răspundere, care a dat mari bătăi de cap românilor, sau măcar a modului de completare și de prezentare a ei.

Totodată, nu ar fi exclus să fie înăsprite amenzile, pentru a determina populația să respecte măsurile precedente, precizează sursa citată.

În acest moment, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice: între 10.000 de lei și 70.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Noi restricții în România! Se pregătește o nouă Ordonanță Militară. Uitați de relaxare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *