Coronavirus. Alexandru Rafila: Cât de periculos este, de fapt, aerul condiționat. Impactul expunerii la soare

Alexandru Rafila recunoaște: „Nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea COVID-19”

Aerul condiționat din clădiri nu răspândește în niciun fel coronavirusul, însă expunerea la soare ajută la scăderea rezistenței virusului. Sunt explicațiile date de președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, pentru cei care erau victimele teoriilor care circulă pe internet în ultima perioadă.

CITEȘTE ȘI: Timișorenii, în fața unor facturi… istorice la gaz

„Nu este periculos aerul conditionat. Studiile nu au aratat cazuri de imbolnavire, ceea ce trebuie facut este service-ul, mentenanta, igienizarea instalatiilor de aer conditionat”, a spus Alexandru Rafila, in emisiunea „Legile puterii”, la Realitatea Plus.

Pe de altă parte, temperaturile ridicate ajută în lupta cu virusul, explică profesorul.”Expunerea la soare, mai ales ca exista si un nivel de radiatii UV, ea in sine are un efect microbicid, inclusiv asupra acestui virus, dar depinde cât timp durează expunerea la soare, mai contează și temperatura ambiantă și în principiu cu cât expunerea e mai mare și temperatura este mai mare, viabilitatea virusului scade”, a spus Rafila.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *