Au sosit medicamentele pentru tiroidă. Inclusiv la Timișoara

tiroida 1

Un număr de 5.000 de cutii de Euthyrox 100 mcg, importate din Spania, vor fi donate farmaciilor din opt orașe, printre care și Timișoara, pacienții putându-se adresa farmsciei Beratco de pe strada Gheorghe Lazăr, începând cu data de 20 mai.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus. Alexandru Rafila: Cât de periculos este, de fapt, aerul condiționat. Impactul expunerii la soare

“Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donație cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din țară. Medicamentul Eutirox 100 mcg donat este importat din Spania, cu respectarea legislației române în vigoare, autorizat de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România și este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg”, se precizează în anunțul organizațiilor implicate.

Medicamentul este indicat în managementul hipotiroidismului. Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 de lei, sunt disponibile începând cu data de 20 mai în farmacii din București, Iași, Constanța, Oradea, Buzău, Timișoara, Cluj-Napoca și Craiova. Pacienții care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta la farmacie cu o rețetă, scrisoare medicală sau un alt document eliberat de medic care recomanda un tratament cu Euthyrox.

Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmacie cu o copie după documentele precizate. Estimarile arată că în România sunt în jur de 500.000 de pacienți cu afecțiuni tiroidiene care au nevoie de acest medicament.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *