Coronavirus: acomodarea cu criza

coronavirus acoodarea 1

Pandemia este subiectul central al momentului. În toate mediile, coronavirusul acaparează discuţiile şi mai toată lumea se arată interesată de noutăţile care apar. Şocul din urmă cu câteva zile pare, însă, să se mai atenueze şi oamenii să înceapă să se acomodeze cu noile împrejurări.

CITEȘTE ȘI: Circulația rutieră și feroviară este oprită în multe puncte de trecere a frontierei. Care sunt rutele închise

Dacă facem un bilanţ al schimbărilor din ultimele zile, remarcăm că lucrurile sunt altfel decât în săptămânile trecute, dar nici pe departe apocaliptice, cum mai răzbate prin anumite locuri. De pildă, în privimţa proviziior, deşi cererea este foarte mare, produsele alimentare nu s-au epuizat. Există chiar şi mai multe sortimente, poate nu atât de variate ca înainte, dar nicidecum de a putea vorbi de o criză. Nici măcar cozile la supermarketuri nu mai par atât de mari ca în urmă cu două-trei zile, iar decizia de a se intra în grupuri separate a aerisit foarte mult  spaţiile interioare. În plus, la micile magazinele din cartiere, deşi se cumpără în cantităţi mari, nu se semnalează cozi uriaşe.  Se găsesc mezeluri, brânzeturi, conserve, apă, lapte, articole menajere şi cam tot ce era şi înainte de criză prin supermarketuri, difernţa fiind că stocurile se epuizează şi se schimbă mai repede ca de obiecei. Aşadar, se cumpără mult, dar nu s-a terminat marfa şi nici nu există îmbulzeală necontrolată.

La fel, la farmacii: sunt mai mulţi clienţi, se intră şi acolo, dacă e cazul, în grupuri mici de persoane, dar fără a putea vorbi de o criză nemaiîntâlnită de medicamente.

O mare  afluenţă de persoane s-a înregistrat, ieri, la unele biserici, unde lumea a venit în număr mai mare ca de obicei, probabil pentru a se ruga pentru depăşirea cu bine a acestor clipe delicate. În rest, au fost zăriţi mai puţini trecători prin oraş, semn că mulţi timişoreni au înţeles importanţa statului acasă.

Autorităţile fac nenumărate apeluri în acest sens şi se observă o intensificare a atenţionărilor în mediul online, inclusiv pentru populaţia de la sate, pentru care primarii localităţilor transmit mesaje de protecţie.  Tot ca un semn al acomodării care începe să se instaleze în rândul timişoenilor sunt şi glumele tot mai multe  care se fac pe tema coronavirusului, multe dintre ele fiind chiar mai reuşite ca bancurile cu Bulă. În concluzie, e mai greu, dar nu e sfârşitul lumii!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *