„Copii talentați și ambițioși avem. Preocupare și interes pentru ei nu avem”, susține Adrian Radu Pau, parlamentar de Timiș

Prezent la finala turneului internațional de tenis Under 16 Dyadora Trophy, deputatul Adrian Radu Pau a reluat problema susținerii copiilor cu rezultate deosebite din Timiș.

„Este o mare mândrie pentru noi că tânărul Nini Dică a reușit să se claseze, la 16 ani, în elita tenisului mondial juvenil. Ca și el mai sunt mulți copii talentați în Timiș. Nu doar în sport, ci și în alte domenii, matematică, informatică sau altele.

Ei sunt prea puțin cunoscuți și prea puțin sprijiniți”, spune Adrian Pau. În opinia deputatului PSD Timiș, la nivelul orașului nostru se organizează festivități ieftine, în care se dau sume modice drept premii și se mai bifează o așa-zisă acțiune de sprijin a talentelor locale. Pregătirea unui performer costă zeci, uneori sute de mii de lei, suportați din banii părinților: profesori sau antrenori, deplasări, cazări, mese și multe alte cheltuieli.

„Eu cred că pentru elevii olimpici și pentru sportivii tineri care au demonstrat că aduc cinste acestui județ și oraș autoritățile trebuie să facă programe de sprijin speciale. Nu festivisme ieftine ci ajutor concret pentru că aici vorbim de imaginea comunității noastre”, a mai menționat deputatul Adrian Pau.

În urma câștigării turneului de săptămâna trecută,  tânărul timișorean Nini Dică s-a calificat la Masters Tennis Europe. Bănățeanul se află acum pe locul al 13-lea în Europa, dar ar putea urca în Top 5. Aceasta este una dintre cele mai mari performanțe din tenisul autohton și atitudinea deputatului Adrian Pau se identifică practic ca un apel pentru sprijinirea performanței din județul Timiş.

1 Comments
ghita 11 iulie 2017
Nini a urcat de azi pe locul 4 european U16