Coordonatorul campaniei de vaccinare le recomandă cetățenilor să se programeze în județul de domiciliu

Scăpăm de o parte din măsurile RESTRICTIVE | Valeriu Gheorghiță: „Vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie”

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, le recomandă celor care nu găsesc locuri libere pentru vaccinare în județele de domiciliu să aibă răbdare.

Valeriu Gheorghiță a declarat pentru Radio Timișoara că recomandarea este ca fiecare să se programeze pentru vaccinare în județul de domiciliu.

“Rămâne la libera alegere a persoanei respective. Ceea ce vă pot spune și ceea ce noi recomandăm este ca fiecare persoană să respecte cât se poate de bine arondarea centrelor de vaccinare conform județului de domiciliu pentru a păstra această distribuție și arondare populațională la fiecare centru de vaccinare”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare din România

Valeriu Gheorghiță a mai declarat pentru Radio Timișoara că aceia care s-au programat în alt județ se pot reprograma în județul lor atunci când apar locuri libere.

„Platforma informatică permite editarea programării, permite anularea programării, permite reprogramarea cu condiția ca acest lucru să se facă cu maximum 24 de ore anterior de data la care persoana trebuia să se prezinte la un centru de vaccinare”, mai spune Valeriu Gheorghiță.

Într-o scrisoare deschisă trimisă lui Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că Timișoara este pregătită să deschidă 11 centre de vaccinare și a cerut suplimentarea numărului de doze pentru centrele în care există cerere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns