Măsuri de protecție! Pestă porcină la o fermă din Timiș

Pesta porcină africană revine în atenția autorităților județene.

De această dată, boala a fost confirmată pe teritoriul satului Colonia Mică, aflat la doar doi kilometri de Făget, în data de 20 ianuarie, conform Buletinului de Analiză nr.10266 emis de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București. Astfel, Comitetul Local de Combatere a Bolilor, condus de prefectul Liliana Oneț, a stabilit zona afectată, care reprezintă o rază de 13 km de la exploatația în care a fost găsit un cadavru de porc domestic.

Zonă de protecție (0-3 km) cu localitățile Colonia Mică, Făget, Bătești, Begheiu Mic. Zonă de supraveghere (3-10 km) cu localitățile: Margina, Zorani, Sintești, Temerești, Povergina, Bichigi, Răchita, Dumbrava, Mănăștiur, Traian Vuia, Bucovăț (Dumbrava), Mâtnicu Mic, Drăgșinești, Jupânești, Brănești, Românești, Curtea, Coșava.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Și anul trecut, în estul județului au fost descoperite mai multe focare de pestă porcină, în special pe raza comunelor Bârna și Coșteiu.

 

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Măsuri de protecție! Pestă porcină la o fermă din Timiș

Lasă un răspuns