Controversă în lista restricțiilor: Se propune ca angajații nevaccinați să nu poată veni la muncă

Comisia Europeană a adoptat noi norme privind certificatul de vaccinare

Una dintre cele mai controversate propuneri din lista de noi restricții ce ar urma să fie impuse populației este aceea ca accesul ANGAJAȚILOR NEVACCINAȚI să fie interzis în sediile instituțiilor sau firmelor în care lucrează. Este vorba însă de o propunere de modificare a legislației, pentru că o astfel de măsură nu poate fi pusă în practică prin simpla aprobare.

CITEȘTE ȘI: Oțet falsificat, vândut în marile lanțuri de magazine din România. ANPC a închis două fabrici

În articolul 6, subpunctul 4, spune că:

(4) Se propune reglementarea accesului angajaților în toate sediile instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorii economici cu capital public, precum și în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Restricția nu se aplică copiilor care au vârsta de cel mult 12 ani, dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală, se mai spune în documentul COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ. Reglementarea modului în care angajaților li se va permite accesul în sediile firmelor la care lucrează poate fi făcută prin modificarea unor acte normative, fie în Parlament, fie în Guvern.

LE: Raed Arafat a făcut precizări cu privire la introducerea certificatului verde în clădirile de birouri. Potrivit șefului DSU, documentul devine obligatoriu la intrarea în clădirile publice oficiale și în imobilele private unde lucrează peste 50 de persoane doar pentru vizitatori, nu pentru angajați. „La angajați nu se poate introduce prin Hotărâre de Guvern, ci prin propunere legislativă, care e trimisă deja la Parlament”, a precizat, vineri, Arafat.

„În clădirile publice oficiale e obligatoriu certificat verde pentru toți cei care vin în clădire. La clădiri private cu peste 50 de persoane, se va prezenta la fel Certificatul verde pentru vaccinați, trecuți prin boală sau vaccinați. La angajați nu se poate prin Hotărâre de Guvern, ci prin propunere legislativă, care e trimisă deja la Parlament”, a spus Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Controversă în lista restricțiilor: Se propune ca angajații nevaccinați să nu poată veni la muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *