Fritz: „Criza mondială a energiei, dar și poziția economică vulnerabilă a Colterm, rezultatul anilor de administrație dezastruoasă, obligă compania să crească prețul de facturare”

Dominic Fritz: Avem şi noi, la Timişoara, o problemă cu câinii străzii. Am externalizat contractul la o firmă privată

Consiliul de Administrație al Colterm a stabilit, în baza metodologiei Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și având în vedere explozia neprevăzută a tarifelor la energie, un preț actualizat de facturare a MWh, ce va fi prezentat în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara.

În baza calculelor economice și cerințelor legale, acest nou preț este de 851,27 de lei MWh. Întrucât subvenția acordată de Primăria Timișoara este la maximum permis de lege, de 207,27 de lei/MWh, inclusiv TVA, prețul local al energiei termice facturată populației ar trebui să crească de aproape 3 ori, ajungând la 644 lei/MWh, inclusiv TVA.

„Criza mondială a energiei, dar și poziția economică vulnerabilă a Colterm, rezultatul anilor de administrație dezastruoasă, obligă compania să crească prețul de facturare, care nu poate fi sub cel de producție. Asta este realitatea cifrelor, pe care nu o putem schimba. Este evident că timișorenii racordați la sistemul centralizat nu pot suporta facturi majorate de 3 ori la energia termică și de aceea prețul final îl vom stabili în urma ședinței Consiliului Local Timișoara”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În aceeași situație cu Timișoara se află și alte 26 de orașe din țară, care au sisteme de termoficare centralizate și care sunt nevoite acum să adapteze prețurile de facturare la noile tarife ale combustibililor. De aceea, azi, Asociația Municipiilor din România a transmis o scrisoare Guvernului, semnată de 27 de primari, prin care a cerut ajutorul Executivului pentru a trece peste această criză energetică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Fritz: „Criza mondială a energiei, dar și poziția economică vulnerabilă a Colterm, rezultatul anilor de administrație dezastruoasă, obligă compania să crească prețul de facturare”

  1. Dragi Timisoreni dar ce va tot plangeti ca cres in Timisoara taxa de parcare,taxele si impozitele cresc,creste pretul Gcal .Bine ca am reusit sa va fraieresc sa ma votati.Ce vreti pentru oras nu am facut nimica in anul asta de mandat.Ca nu aveti caldura ce conteaza eu ma mut intro vila de 320000 de euro cu centrala proprie.Asa ca timisorenilor descurcativa cum vreti voi.Dar tot o dati inainte cu Robu ca ala este de vina dar dracu stie ala mai lasa in buget si bani pentru caldura in Timisoara in schimb voi de la USR numai si numai abureli si baliverne

  2. De ce nu ati informat abonatii Colterm ar fi trebuit sa fie informati până la furnizarea agentului termic despre pretul gigakaoriei, sa vi acum sa spui ca pretul creste de 4 ori nu este decent si moral. Daca vin facturi astronomice in decembrie, multi timișoreni vor goli instalatia si se vor debransa in plina iarna. de ce nu ati dat aceasta posibilitate inainte de furnizarea agentului termic? poate mie imi iese sa ma incalzesc cu calorifere electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *