Controale privind munca la domiciliu, în Timişoara şi în judeţ

munca la domiciliu

Pandemia impune o serie de acțiuni specifice pentru revenirea cât mai repede la normalitate. La nivel național, se desfășoară, începând de ieri, timp de două săptămâni, o campanie de verificare a modului în care se aplică munca la domiciliu dar și privind decalarea programului de lucru, unele companii optând pentru ore diferite de intrare la serviciu.

Personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș este angrenat cu tot efectivul în această acțiune. Totodată, după cum a informat Pavel Kaşai, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, recent, a fost încheiat un control desfășurat la 262 de unități, având drept scop tot evitarea răspândirii coronavirusului.

CITEŞTE ŞI: Ce înseamnă școala online pentru elevi, profesori și părinți?

Au fost idntificate 65 de astfel de societăți comericale care nu au respectat prevederile legale, legate îndeosebi de echipamentul de protecție necorespunzător și de absența benzii de avertizare. Tocmai pentru a nu descuraja activitatea economică în astfel de condiții specifice, nu s-a au aplicat amenzi, dar s-au dat 84 de avertismente.

În paralel cu această acțiune, au continuat și verificările curente efectuate de ITM Timiș, vizând relațiile de lucru, securitatea acestora și sănătatea în muncă. În acest caz, au fost aplicate 116 avertismente și zece amenzi, fiind depistate cinci perosane care munceau… la negru. Valoarea amenzii pentru o singură persoană a fost de 20.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *