
Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a trasat două direcții strategice aparatului de specialitate al consiliului județean: eficientizare prin digitalizare și pregătirea pentru accesarea de fonduri europene prin Mecanismul de redresare și reziliență al UE.
Ședința președintelui CJT cu directorii a avut ca punct central pașii care trebuie făcuți pentru adaptarea la noile condiții epidemiologice, percepută și ca o șansă pentru modernizarea instituției într-un ritm alert. În linii mari, se va lucra pe mutarea a cât mai multor activități în online atât pentru siguranța cetățenilor și a angajaților, cât și pentru eficientizarea serviciilor oferite.
Un alt punct de lucru important a ținut de pregătirile pentru accesarea de fonduri europene, cât și pentru absorbția acestora. Instrumentul de finanțare vizat este Mecanismul de redresare și reziliență al UE. În acest sens, instituția județeană a trimis către ADR Vest o listă cu proiectele strategice pentru care dorește să obțină finanțare. Decizia finală asupra proiectelor care vor fi transmise către Bruxelles va fi luată la nivel central, în primăvară.
CITEŞTE ŞI: Au fost instalate construcțiile modulare pentru secția externă COVID a Spitalului Militar din Timișoara
Solicitarea președintelui CJ Timiș este ca, între timp, instituția să-și organizeze activitatea astfel încât să facă față la un volum de lucru mare, fără întârzieri și fără bariere birocratice autoimpuse.
O altă discuție a ținut de restructurarea condițiilor de accesare a finanțării prin Agenda culturală a CJT. Alin Nica nu mai dorește ca instituția să finanțeze rugi sau chermeze cu valoare culturală nesemnificativă. Astfel, președintele CJT a dat în lucru creionarea unui ghid care să permită finanțarea proiectelor culturale demne de istoria, tradiția, dar și noile valori spre care județul Timiș tinde.