Fără rugi sau chermeze nesemnificative pe banii Consiliului Judeţean Timiş

alin nica 8

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a trasat două direcții strategice aparatului de specialitate al consiliului județean: eficientizare prin digitalizare și pregătirea pentru accesarea de fonduri europene prin Mecanismul de redresare și reziliență al UE.

Ședința președintelui CJT cu directorii a avut ca punct central pașii care trebuie făcuți pentru adaptarea la noile condiții epidemiologice, percepută și ca o șansă pentru modernizarea instituției într-un ritm alert. În linii mari, se va lucra pe mutarea a cât mai multor activități în online atât pentru siguranța cetățenilor și a angajaților, cât și pentru eficientizarea serviciilor oferite.

Un alt punct de lucru important a ținut de pregătirile pentru accesarea de fonduri europene, cât și pentru absorbția acestora. Instrumentul de finanțare vizat este Mecanismul de redresare și reziliență al UE. În acest sens, instituția județeană a trimis către ADR Vest o listă cu proiectele strategice pentru care dorește să obțină finanțare. Decizia finală asupra proiectelor care vor fi transmise către Bruxelles va fi luată la nivel central, în primăvară.

CITEŞTE ŞI: Au fost instalate construcțiile modulare pentru secția externă COVID a Spitalului Militar din Timișoara

Solicitarea președintelui CJ Timiș este ca, între timp, instituția să-și organizeze activitatea astfel încât să facă față la un volum de lucru mare, fără întârzieri și fără bariere birocratice autoimpuse.

O altă discuție a ținut de restructurarea condițiilor de accesare a finanțării prin Agenda culturală a CJT. Alin Nica nu mai dorește ca instituția să finanțeze rugi sau chermeze cu valoare culturală nesemnificativă. Astfel, președintele CJT a dat în lucru creionarea unui ghid care să permită finanțarea proiectelor culturale demne de istoria, tradiția, dar și noile valori spre care județul Timiș tinde.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Fără rugi sau chermeze nesemnificative pe banii Consiliului Judeţean Timiş

  1. Bravo AN, sa nu iti treaca pana la anul, rugile au ajuns o bataie de joc la adresa folclorului si traditiilor banatene, manelisti, cocalari, plasticaraie, plus cheltuirea banului public, onorarii de mii de euro, parandarat, ” sa traiasca dom’ primar, sa ne mai cheme…”

  2. Oare ce se face Marian?! el era mare fan de rugi in primul lui mandat de vice la CJ. Era intr-o permanenta campanie de rugi si pus coroane pe sate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *