Controale-fulger în magazine şi pieţe. Sute de tone de alimente, confiscate! Comercianţi avizi de bani ne-au pus viaţa în pericol

carne tocata 1

Peste 300 de tone de produse de origine animală au fost confiscate de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș deoarece reprezentau un mare pericol pentru sănătatea publică.

De asemenea, specialiștii au constat că din circa 90 de unități verificate, aproape 40 la sută nu respectau normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Potrivit reprezentanților instituției, au fost aplicate 11 avertismente și 25 de amenzi în valoare de peste 37.000 de lei.

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, pe perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitar veterinari au intensificat acțiunile de control în abatoare, centre de tăiere, de colectare a ouălor, fabrici de procesare a produselor animale, depozite alimentare, laboratoare de cofetărie, restaurante, pensiuni, târguri și exploatații comerciale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns