Contribuabilii pot plăti taxe și impozite de pe telefon: S-a lansat aplicația mobilă Ghiseul.ro. Funcționalitate nouă promisă: eliberarea online a cazierului judiciar

Bărbat devenit mai bogat după o noapte de beție. După ce și-a găsit telefonul pierdut a aflat că a câștigat la pariuri online

Contribuabilii pot plăti taxe și impozite de pe telefon: S-a lansat aplicația mobilă Ghiseul.ro. Funcționalitate nouă promisă: eliberarea online a cazierului judiciar

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghiseul.ro, la mai bine de un an jumătate de la anunțarea inițiativei, scrie economedia.ro.

Autoritățile transmit că se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite.

Aceasta poate fi descărcară:

AICI – Google Play

AICI – App Store

E o platformă dezvoltată de un partener privat, pe o arhitectură a statului român, a menționat Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării. Serviciile au comision 0. În câteva zile se va adăuga o funcționalitate importantă: eliberarea online a cazierului judiciar, a spus ministrul.

CITEȘTE ȘI: Intervenții pe drumurile din Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara. S-au folosit peste 380 de tone de material antiderapant (video)

Încă din iulie 2021, Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au demarat iniţiativa de a dezvolta aplicaţia mobilă Ghişeul.ro. Nici autoritatea, nici compania nu au dat atunci un termen pentru lansarea aplicației.

Aplicaţia mobilă, finanţată de Mastercard şi dezvoltată alături Tremend Software Consulting, urma să integreze toate standardele şi reglementările de conformitate actuale şi va fi pusă gratuit la dispoziţia ADR, pentru a fi utilizată ulterior la scară largă pe teritoriul ţării.

Ghiseul.ro are peste 1,5 milioane de utilizatori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *