Contractele de muncă s-ar putea încheia în prezența avocaților

Codul muncii ar putea fi modificat de o nouă inițiativă legislativă care a fost depusă la Senat, propunere care ar viza modul de negociere a termenilor contractuali sau a salariilor.

Astfel, viitorul angajat ar putea merge însoțit de un avocat specializat pe legislația muncii, atunci când încheie un nou contract de muncă.

„La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă, oricare dintre părți poate fi asistată de către un avocat, de către un expert în legislația muncii sau de către o altă persoană, conform propriei opțiuni”, spune propunerea de lege.

O altă modificare pe care inițiativa legislativă o propune este cea a clauzei de confidențialitate care ar putea fi încheiat oricând pe parcursul contractului de muncă.

„Informațiile furnizate pe durata cercetării disciplinare ar putea conține date sensibile care fac referire la persoane, date care ar trebui protejate în conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal. În acest sens, este necesară existența unui contract de confidențialitate cu privire la informațiile furnizate pe toată durata cercetării disciplinare”, se explică în expunerea de motive.

O a treia modificare adusă de noua propunere este concilierea în cazul conflictului individual de muncă, situație în care salariatul ar putea veni la negociere, însoțit de un avocat sau expert în legislația muncii.

sursa: dcbusiness

hunedoaralibera.ro

 

1 Comments
Cristiana 19/04/2019
Foarte bună lege , sa cîștige si avocații ,, ceva ,, , iar o companie mica sa mai aiba ceva de plătit în plus , într-adevăr, se încurajează inițiativă privată , intr un mod foarte deștept,ca sa se ,, dezvolte ,, clasa de mijloc , cît mai multe cheltuieli puse în spatele micilor afaceri , pe lîngă cele are deja există.