Contrabandiștii de țigări, în vizorul poliției: 13 percheziții domiciliare în județele Timiș, Arad și Bihor

Contrabandiștii de țigări, în vizorul poliției: 13 percheziții domiciliare în județele Timiș, Arad și Bihor

Contrabandiștii de țigări vizați de oamenii legii: Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în 6 localități din județele Arad, Timiș și Bihor.

Activitățile s-au desfășurat  în municipiul Arad și localitățile Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele din județul Arad, municipiul Timișoara din județul Timiș și municipiul Oradea, din județul Bihor.

CITEȘTE ȘI: Facebook și Instagram s-ar putea închide în Europa chiar de anul acesta. O lege europeană trebuie schimbată pentru a preveni acest lucru

În baza probatoriului administrat și a activităților desfășurate, au fost identificați 5 bărbați, cu vârste între 20-39 de ani, bănuiți de contrabandă calificată, care, în perioada august-septembrie 2021 ar fi deținut, și transportat, din județul Bihor, 2.100.158 țigarete (105.008 pachete) de contrabandă, netimbrate. Din această cantitate, 1.645.300 țigarete (82.265 pachete) au fost depistate de polițiști, în ziua de 8 august 2021, în remorca unui autotren parcat în Hălmagiu.

Contrabandiștii ascundeau țigări în pădure

Totodată, 454.280 țigarete (22.714 pachete) au fost transportate și depozitate la liziera unei păduri situată între localitățile Hălmagiu și Hălmăgel, acestea fiind depistate de polițiști în luna septembrie a anului 2021.

Cei 5 bărbați, cercetați pentru contrabandă calificată, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, din cadrul Judecătoriei Gurahonț. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Secției 10 Rurală Gurahonț, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Direcției de Operațiuni Speciale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns