Continental strânge legăturile cu marile universități bănățene

cuc21

Zeci de angajați din cadrul sediilor Continental din Timișoara (Automotive, Tires și ContiTech) colaborează cu instituțiile de învățământ superior din capitala Banatului pentru dezvoltarea de programe de licență, în desfășurarea laboratoarelor practice, precum și pentru a aduce în fața studenților nevoile sectorului automotive și felul în care le pot răspunde după finalizarea studiilor.

CITEȘTE ȘI: Ajutor de 15.000 de lei pe hectar, la dispoziția producătorilor de usturoi bănăţeni

Proiecte precum Machine Learning for Autonomous Driving, Qualification Laboratories Research by means of Electromagnetic Compatibility sau Reliability Simulations and Design of Automotive Products ori Researching Facility Management Industry 4.0/ IIoT Solutions Regarding Integrability, Interoperability and Supervision sunt de interes pentru echipa Continental Automotive din Timișoara. Scopul este generarea de noi oportunități de cercetare și obținerea de rezultate și identificarea unor soluții inovatoare ce pot fi aplicate în industria automotive.

Cele trei divizii ale Continental active în municipiul de pe Bega s-au implicat și în susținerea materială și financiară, cu sponsorizări, a diverselor programe propuse de universități prin dotarea de laboratoare, feedback și implicarea pe actualizarea unor programe de master, workshop-uri și prezentări pentru studenți, colaborare cu ligile studențești, sponsorizări ale unor evenimente academice, parteneriate în proiecte europene și finanțare de programe de cercetare.

”Colaborarea cu Universitatea de Vest, Universitatea Politehnca din Timișoara, instituții din Arad, Alba-Iulia sau Cluj aduc valoare adăugată atât companiei, prin pregătirea studenților pentru a răspunde eficient nevoilor pieței, cât și universităților, prin gestionarea unei oferte curriculare moderne, adaptate la solicitățile mediului privat”, transmite Continental, mai precizând că, la fel ca unitățile sale din Timișoara, și cele din Iași și Sibiu. Astfel, pe lângă cele două mari univesități din Banat, parteneriate cu Continental,  pe diverse proiecte, mai au instituțiile de învățământ superior din Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov și Tg. Mureș.

Nu în ultimul rând, susținerea învățământului profesional, prin așa-numitul sistem dual, e susținut de multinaționala Continental în Timișoara (la Colegiul Energetic “Ferdinand I”), Carei și Brașov încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt: operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic, sculer matrițer, electronist pentru aparate și echipamente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *