Ajutor de 15.000 de lei pe hectar, la dispoziția producătorilor de usturoi bănăţeni

Ajutor de 15.000 de lei pe hectar, la dispoziția producătorilor de usturoi bănăţeni

Producătorii de usturoi au la dispoziție o subvenție foare tentantă, care se poate cifra în acest an la nu mai puțin de 15.000 de lei pe hectar sau, altfel spus, la contravaloarea în moneda națională a 3.078 de euro. Ajutorul de minimis nu poate depăşi, însă, valoarea maximă de 20.000 de euro pentru un beneficiar de-a lungul a trei exerciții financiare.

Condiția de bază este ca fermierul beneficiar să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de cel puțin 3.000 de metri pătrați și să realizeze o producție minimă de minimul trei kilograme pe 10 metri pătrați.

Cererile se depun la Direcția Agricolă

Totuși, dacă ulterior centralizării tuturor situaţiilor privind sumele necesare reprezentând ajutorul de minimis pentru usturoi se constată depăşirea sumei maxime din cauza neînncadrării în bugetul alocat de Ministerul Agriculturii, cuantumul subvenției per beneficiar va scădea proporţional.Termenul-limită pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producției de usturoi obținute în acest an este 29 noiembrie.

Până la data-limită, cultivatorii care s-au înscris în Programul de susținere a producției de usturoi trebuie să depună documentele justificative care să ateste valorificarea producției până cel târziu la data de 22 noiembrie, la direcțiile județene pentru agricultură.

Fermierii bănățeni pot solicita detalii apelând Direcția pentru Agricultură a Județului Timiș la nr. tel. 0256.220.944 sau prin e-mail: [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns