Continental Anvelope Timişoara susține că a redus mirosul emisiilor fabricii

Continental Anvelope Timişoara susține că a redus mirosul emisiilor fabricii

Fabrica de anvelope Continental, care a fost în ultimii ani în miezul scandalurilor legate de mirosul greu de cauciuc răspândit în zona de Est a Timișoarei, a instalat un sistem mai performant pentru tratarea emisiilor. Anunțată în decembrie 2020, investiția în noul echipament RTO (Regenerative Thermal Oxidation) a fost finalizată și este, de acum, în funcțiune, după cum anunță compania.

”Parte a strategiei de dezvoltare durabilă și a politicii de sustenabilitate a companiei, Continental Anvelope Timișoara a investit aproximativ 3,3 milioane de euro în noul sistem de tratare a emisiilor olfactive, care dezintegrează compușii organici volatili (moleculele responsabile de cele mai multe mirosuri) ce apar în procesul de producție a anvelopelor prin oxidarea lor la temperaturi ridicate.

Sistemul (foto) are cinci camere de ardere și capacitatea de a trata aproximativ 120.000 de metri cubi de aer pe oră. Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015. Etapele de construcție și instalare a noilor echipamente au fost finalizate în decembrie 2020. În prima parte a acestui an, echipamentul a intrat în etapa de testare. De-a lungul acestei perioade, specialiștii au efectuat măsurători ale emisiilor care arată că noul sistem, prin caracteristicile sale și tehnologia de înaltă performanță, este mult mai eficient decât cel anterior”, transmite Continental România.

”Sustenabilitatea este parte integrantă a strategiei Continental «Vision 2030» pentru divizia Tires și este ancorată în fundamentul valorilor noastre. Scopul nostru este să fim cea mai progresistă companie de anvelope în ceea ce privește responsabilitatea socială și de mediu. Continuăm să promovăm tehnologii inovatoare și soluții durabile de-a lungul întregului nostru lanț valoric”, a declarat Carlos Bernabé, directorul general al Continental Anvelope Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Cu ei ne mândrim! Elevii din Timiş care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională au fost premiați

Totodată, Continental a inaugurat recent la Timișoara un modern centru de formare profesională a angajaților pe toate componentele activităților sale, investind în acesta 150.000 de euro.

Toate cele cinci arii de activitate ale companiei sunt reprezentate în țara noastră. Astfel, Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns