Consumatorii casnici ar putea plăti facturi mult mai mari la energie, cu până la 26% în vestul ţării, de la 1 ianuarie, dacă nu încheie noi contracte

cresteri preturi energie

Piața energiei electrice se va liberaliza de la 1 ianuarie 2021, însă foarte puțini consumatori casnici știu că pot căuta oferte avantajoase de furnizare a energiei și în funcție de acestea să își schimbe furnizorul. Responsabilă de această situație este Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care nu și-a îndeplinit obligațiile în privința informării consumatorilor, astfel încât aceștia să știe că este mai avantajos să încheie noi contracte, poate cu noi furnizori, conform hotnews.ro.

Aceștia pot ajunge în situația de a plăti în ianuarie facturi cu până la 26% mai mari decât în decembrie, din cauza neinformării. Asociația Energia Inteligentă solicită autorităților, printr-o scrisoare deschisă, demiterea Comitetului de Reglementare al ANRE și a celor vinovați de această situație.

CITEŞTE ŞI: Afaceri mortuare la Spitalul Județean Timișoara

Practic, consumatorii care nu încheie noi contracte, rămânând la actualii furnizori, cu aceștia în calitate de furnizori de ultimă instanță, ar putea ajunge în situația să plătească facturi mult mai mari, prețurile din oferta de serviciu universal fiind mult majorate. Cel mai mult ar urma să plătească cei care rămân captivi companiei Enel, care va livra energie cu 18%, 23% sau chiar 26% mai scumpă decât în decembrie, în funcție de regiune.

 

Citeşte continuarea pe hotnews.ro

 

Foto: Asociatia Energia Inteligenta


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Consumatorii casnici ar putea plăti facturi mult mai mari la energie, cu până la 26% în vestul ţării, de la 1 ianuarie, dacă nu încheie noi contracte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *