Afaceri mortuare la Spitalul Județean Timișoara

CJ Timiș contribuie cu 1,2 milioane de lei la modernizarea și dotarea Spitalului Județean din Timișoara

Afiș-șoc la Spitalul Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” Timișoara: bolnavii care se internează aproape că își pierd orice speranță de vindecare, după ce primul document care le apare în față este oferta prestatorilor de servicii funerare! Afișul este cu atât mai revoltător cu cât este lipit chiar la biroul de internări, adică acolo unde merge prima dată pacientul care vine la spital cu speranța de a se face bine.

CITEȘTE ȘI: Accident în vestul țării: mașină răsturnată, oameni răniți

Tabloul este de un cinism fără margini: în așteptarea întocmirii fișei de internare, bolnavii trebuie să lectureze oferta prestatorilor de servicii funerare, ca și când șansele de a apela la aceștia sunt foarte mari. De remarcat, totuși, imparțialitatea celor care au lipit afișul, în sensul că au trecut mai multe firme de pompe funebre, astfel încât pacientul și aparținătorii să aibă de unde alege și să nu se insinueze că a fost favorizată o anumită firmă.

spital funerare

Dincolo de toate astea, rămânem cu întrebarea cum de este posibil ca într-o perioadă în care avem pretenții de consiliere psihologică a bolnavilor, de creare a unui cadru cât mai familial, departe de atmosfera de spital, să trântești un asemenea afiș chiar în nasul bolnavului care vine să se facă bine.

Acest lucru l-am întrebat și pe  Raul Pătrașcu, managerul spitalului, care s-a arătat foarte mirat de un asemenea anunț.

CITEŞTE ŞI: Fauci spune că partea cea mai rea a pandemiei abia acum vine: Evoluţia cazurilor este cu adevărat îngrijorătoare

”Cu siguranță, afișul nu ar avea ce să caute acolo. Nu avem noi nici o legătură cu prestatorii de servicii funerare. Voi face verificări și voi lua măsuri, în special la serviciul administrativ, pentru că ei sunt responsabili de afișare”, a declarat Raul Pătrașcu.

UPDATE: Ce s-a întâmplat cu afișul

Managerul Spitalului Județean Timișoara s-a ținut de cuvânt și a făcut verificările promise. În urma acestora, a rezultat că afișul a fost lipit ca urmare a dispoziției fostei directoare medicale a spitalului, dată în baza unei hotărâri de guvern din 2016 care permitea astfel de afișaje. Totuși, Raul Pătrașcu a considerat că anunțul nu este deloc potrivit și a dispus îndepărtarea sa: ”Pentru moralul pacienților, nu este bine deloc. O să îl dăm jos”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Afaceri mortuare la Spitalul Județean Timișoara

  1. Buna ziua,
    Scuza conducerii Spitalului Judetean Timis nu este veridica. In data de 26 februarie 2020 am asteptat aproximativ o ora in sala de la sectia Primiri-Urgente, am citit toate afisele. La data sus-mentionata nu exista un astfel de afis, pe cale de consecinta, nu fosta conducere a Spitalului Judetean a dispus afisarea unui astfel de afis cinic. Va rog, faceti investigatii la medicul sef de la UPU cine se face vinovat de o asemenea „afacere” intr-o institutie publica.

  2. La judetean se i nterneaza doar urgentele care vin prin UPU.asa ca la Biroul internari nu vin decat apartinatorii,asa ca nu mai faceti tambalau pt asa ceva.Bolnavii nu au cum ajunge acolo.

  3. Pai de ce nu au lipit… și anunțul de la intrarea în.. Auschwitz.,,~ munca te.. eliberează ~(te face liber). Incompetența și totalitarismul nasc.. monștrii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *