Constantin Ostaficiuc, de la o instanţă la alta

Dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, este trimis în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu, alături de alţi nouă inculpaţi (funcţionari publici şi persoane cu funcții de conducere în cadrul SC FC Politehnica SA) se plimbă de la o instanţă la alta, trenând, astfel, începerea procesului.

Procurorii DNA Timişoara au finalizat ancheta în acest dosar în luna august, însă nici până în prezent judecătorii nu au putut intra pe fondul problemei, în mare parte din cauza excepţiilor invocate de apărătorii legali ai inculpaţilor privind neregularitatea actului de sesizare al instanţei şi nelegalitatea actelor de urmărire penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş, însă avocaţii inculpaţilor au contestat, în repetate rânduri, măsurile luate împotriva clienţilor lor, astfel că sesizările acestora a trebuit să fie soluţionate şi de judecătorii instanţei superioare.

Potrivit unor surse judiciare, încă nu s-a putut stabili un termen pentru începerea judecăţii. Legislaţia românească este extrem de permisivă şi conferă inculpatului dreptul de contesta măsuri, articole şi proceduri legale sau orice act care vizează persoana sa, anterior dezbaterii cauzei pe fond.

Reamintim că, potrivit procurorilor DNA Timişoara, în perioada 2008-2011, Constantin Ostaficiuc și Ioan Petrișor Nădăştean, profitând de funcțiile pe care le ocupau la acea vreme (președinte al Consiliului Județean Timiș, respectiv secretar al județului Timiș), în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, au aprobat și dispus alocarea și plata, cu sprijinul celorlalți coinculpați, din bugetul județului Timiș, a sumei de 9.950.000 lei către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (fostă S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A.).

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns