Bilanţul tragediei Colectiv a crescut: 47 de morţi. Victima, de la Spitalul de Arși

victime club colectiv

Bilanţul tragediei din clubul Colectiv continuă să crească. Numărul morţilor a ajuns la 47. Ultima victimă este un pacient care se afla internat la Spitalul de Arși. Din păcate, numărătoarea sumbră ar putea continua, pentru că starea a zeci de răniţi este critică. După nouă zile de la tragedie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a înfiinţat un grup de iniţiativă care se va ocupa de pacienţi şi de aparţinătorii acestora, asta după ce mai multe familii s-au plâns că autorităţile nu comunică cu ei.

UPDATE: Bilanțul a ajuns la 47 de persoane decedate. Victima se afla internată la Spitalul de Arși, potrivit Realitatea TV.

UPDATE: O nouă veste proastă a venit în această dimineață. Un pacient transferat în străinătate a pierdut lupta viața. Este vorba despre jurnalista Teodora Maftei, care s-a stins din viață la o clinică din Israel unde fusese transferată săptămâna trecută.

După câteva ore de linişte, un alt rănit a cedat duminică seara în lupta cu rănile provocate de incendiul de la Colectiv. Este vorba de bateristul Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, cel care urma să fie transferat în Elveţia.

O aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație a plecat duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveția, pentru transferul lui Bogdan Enache. După aproximativ o oră de zbor, starea artistului s-a înrăutăţit şi avionul s-a întors pe Otopeni. Resuscitările tânărului au fost inutile.

În timpul nopţii trecute inimile a încă trei răniţi din clubul Colectiv au încetat să mai bată. Aceştia erau internaţi la spitalul de Arşi şi la Floreasca. Este vorba despre Dan Alexandru Matei, un tânăr de 26 de ani şi un cetăţean turc.

UPDATE: Un număr de 21 de răniţi în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferaţi, până duminică la amiază, din spitalele din Capitală în clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel şi Germania, potrivit Mediafax.

UPDATE: Numărul pacienților în stare critică și gravă depășește 30, a declarat ministrul Bănicioiu. O parte dintre aceștia urmează a fi transferați în unități medicale din alte țări, relatează Agerpres.

„În continuare sunt pacienți critici, în continuare sunt pacienți în stare gravă internați în România, numărul acestora depășește 30. O parte dintre ei vor fi transferați în seara aceasta. Toți ceilalți rămân în îngrijire medicală în România, trebuie să aveți încredere în medicii români”, a spus ministrul.

UPDATE: Șapte pacienți sunt internați pe Secția de terapie intensivă a Spitalului de Arși, dintre aceștia unul neintubat iar alți șase intubați, a anunţat directorul medical Cristian Nițescu.

„Șapte pacienți sunt la Terapie Intensivă, încă 12 pe secțiile obișnuite. Din cei 7 care sunt pe terapie intensivă, unu este neintubat, șase intubați și din cei intubați pentru doi se fac demersurile pentru a pleca, unul la un spital din Zurich (Elveția) și unul în Finlanda. Doi sunt netransportabili și la două persoane familia nu a fost de acord să plece în străinătate. Ca stare generală, doi sunt în stare foarte critică, mai sunt patru care sunt în stare gravă dar stabilă, încă un pacient care este pe terapie intensivă dependent de oxigen dar este într-o stare mulțumitoare”, a precizat Nițescu.

El a confirmat că unul din membrii trupei care cânta în Colectiv când s-a produs incendiul va pleca în Elveția deși inițial se făcuseră demersuri pentru a pleca în Franța, potrivit Agerpres.

„Au plecat doi pacienți, unul printr-o Fundație în Israel, celălalt a plecat în Belgia după ce niște medici de acolo au venit și au selectat pacienții din spitalele bucureștene. Cei doi sperăm să plece în cursul zilei de astăzi”, a mai spus medicul chirurg.

UPDATE: Opt pacienți răniți în club Colectiv sunt în stare critică internați la Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat, duminică, medicul primar Florența Mihai.

„În momentul de față, în Secția de terapie intensivă se găsesc internați opt pacienți în stare critică iar pentru unul dintre ei se așteaptă o ambulanță aeriană medicalizată pentru transferul în Israel”, a afirmat medicul primar.

UPDATE: La Spitalul Militar sunt internaţi în acest moment 9 răniţi, dintre care 2 la secţia de Terapie Intensivă, iar 7 la secţia de Chirurgie plastică, a precizat dr. Florentina Ioniţă. În cursul zilei, cei doi pacienţi de la Terapie Intensivă ar putea fi, de asemenea, transferaţi la secţia de Chirurgie plastică.

„Cei 2 pacienţi de la Terapie Intensivă sunt evaluaţi şi considerăm că starea lor generlă e stationară şi pot fi transferaţi. Mai mult de jumătate din pacienţi au stare gravă, dar nu să le puna viaţa în pericol”, a precizat dr. Ioniţă.

UPDATE: Bilanţul morţilor a ajuns la 44, după încă o victimă a incendiului din Colectiv a murit duminică dimineaţa. Aceasta se afla internată la Spitalul de Arşi din Capitală.

UPDATE: La spitalul Bagdasar-Arseni mai sunt internate 15 victime ale incendiului din clubul Colectiv: 10 răniţi – la secţia de Terapie Intensivă, dintre care 4 în stare critică, 4 în stare foarte gravă şi 2 în stare gravă, iar alţi 5 pacienţi – în secţia de Chirurgie plastică.

„Pacienţii care necesită intervenţie chirugicală sunt operaţi, se face tot ce e posibil pentru ca cei care sunt sub îngrijirea noastră să primească tot ce e mai bun. Pacienţii care sunt pe etaj, în secţia de Chirurgie plastică, au evoluţie bună şi sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să meargă spre casă. (…) Majoritatea pacienţilor sunt stabilizaţi, urmează procedurile chirurgicale necesare etapei următoare şi putem să fim optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lor”, a explicat Andrei Mircea Carantino, șeful Secției Chirurgie Plastică.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, în cursul zilei de duminică vor fi transferaţi doi pacienţi de la Terapie Intensivă, iar „activitatea îşi continuă cursul normal”: „Medicii au început să panseze la 7 dimineaţa, iar în paralel se desfăşoară şi activitatea normală a spitalului. Din punct de vedere administrativ şi al organizării, s-au perfectat actele necesare pentru transferul în străinătate, s-au asigurat mijloacele terapeutice şi accesul la 4 săli de operaţie. Lucrăm cu suficient personal, dar asta datorită activităţii în mare parte voluntare a angajaţilor noştri. Beneficiem şi de ajutorul unor colegi din ţară. Este asigurată intreaga logistică terapeutică.”

UPDATE: Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca, a explicat la Realitatea TV că cei doi pacienţi care au decedat duminică dimineaţa „erau incluşi în lista de pacienţi critici încă de la momentul internării. Aveau arsuri de gravitate medie sau chiar mare, dar, repet, arsurile respiratorii sunt cele care dau măsura gravităţii evoluţiei acestor cazuri şi îşi pun amprenta pe raza de decese”.

În plus, medicul a precizat că „săptămâna aceasta, a doua în evoluţia arsurilor grave, e marcată de apariţia complicaţiilor majore”: „Având în vedere particularităţile producerii accidentului şi severitatea evoluţiei cazurilor este aşteptat un număr important de decese”, a precizat specialistul.

UPDATE. Duminică 8:00: Doi răniți, internați la Spitatul Floreasca, au decedat în această dimineață. Bilanțul negru de la Colectiv a ajuns la 43.

UPDATE. Ora 21:00 Bilanţul morţilor în tragedia din Colectiv a ajuns la 41, după ce un rănit internat la spitalul Bagdasar-Arseni a decedat în această seară.

UPDATE. Ora 20:45 Încă o victimă a incendiului din clubul Colectiv a murit. Este vorba despre o femeie care se afla internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Astfel, bilanţul a ajuns la 40 de persoane decedate.

UPDATE. Ora 15.15: A fost anunţat decesul unui tânăr de 30 de ani, de profesie fotograf care s-a stins din viaţă la spitalul de Arşi, după ce fusese transferat de la Spitalul Pantelimon din Capitală.

Mai mulţi medici din străinătate se află în Capitală.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Repatrierea persoanelor decedate în Olanda ar putea fi făcută chiar astăzi.

Premierul interimar a mai declarat că din cele 107 persoane spitalizate, 48 sunt în stare critică.
Se derulează în ritm intens pentru a-i prelua în Norvegia şi Finlanda. Cele două avioane SMURD pleacă la Viena astăzi.

Totodată, Cîmpeanu a mai precizat că tratamentul va fi decontat pentru toţi pacienţii.

Cheltuielile pentru câte un aparținător pentru fiecare pacient, indiferent de durată.

„În ceea ce privește aparținătorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesară, de transport, cazare și masă pentru câte un aparținător pentru fiecare pacient. Acest decont se va face în regim de urgență, într-o primă fază, fie prin Direcțiile Consulare — Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalitățile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgență gestionat de către Ministerul Muncii. Vom vedea, în cursul zilei de astăzi, care este cea mai rapidă formă de decontare a cheltuielilor pentru aparținători”, a precizat Cîmpeanu.

Arafat, la Guvern: „Avionul de la Rotterdam a ajuns primul. La sosire, am primit mesaje că toţi pacienţii au ajuns în regulă. Ambii pacienţi aveau arsuri grave. Cei doi au intrat in stop cardio-respirator.

Cei de la Bruxelles, am primit mesaje că au ajuns cu bine.

Astăzi pregătim avioanele SMURD şi urmează să plece în Austria.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE: A patra persoană a murit la Spitalul Floreasca. O persoană de 30 de ani a murit la Spitalul Universitar din cauza inhalării de substanţe.

Două persoane au decedat la Spitalul de Arşi. Directorul medical al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că unul dintre pacienți a decedat la ora 3,50, iar celălalt la 7,35.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus că cele două persoane erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, precizând că nu poate da, la acest moment, mai multe informaţii.

Managerul Spitalului de Arşi, Mihai Marinescu, a declarat că la ora 10.30 va fi o conferinţă de presă, după ce reprezentanţii spitalului vor sta de vorbă cu aparţinătorii, notează Mediafax.ro.

În continuare peste 109 de victime ale incendiului de la Colectiv se luptă în spitalele româneşti să supravieţuiască. Mai mult de jumătate dintre răniţi sunt în stare critică şi gravă.

16 răniţi au fost transportaţi în Belgia şi Olanda

Opt răniţi în incendiul de la clubul Colectiv au fost transferaţi azi-noapte, cu o aeronavă militară, în spitale din Olanda. Alţi opt vor fi trataţi la Spitalul Militar de la Bruxelles. Iar numărul celor transferaţi în străinătate ar putea creşte. Dacă până acum autorităţile s-au lăudat că au tot ce le trebuie pentru a îngriji pacienţii, pe zi ce trece devine tot mai clar că sistemul medical românesc este depăşit de această situaţie.

Misiunile de transfer vor continua şi în zilele următoare în spitale din Austria şi Germania, a anunţat Raed Arafat.

Un alt pacient, de această dată de la Spitalul Bagdasar Arseni, va ajunge pe mâinile medicilor din Israel.

În Bucureşti nu sunt suficiente astfel de paturi pentru arşii de la Colectiv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bilanţul tragediei Colectiv a crescut: 47 de morţi. Victima, de la Spitalul de Arși

  1. Se vede din poza ce incompetenti pot fi unii chiar si in cazul manipularii targii cu raniti grav! Brancardierul sau asistentul in halat albastru urca rampa in slapi, politistul din ambulanta se face ca ajuta iar alti paramedici stau si se uita! La un asemenea caz traga ar trebui mentinuta perfect la orizontala, dar la noi se aplica principiul 1 cu sapa 5 cu mapa!,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.