Cu Autostrada Vestului, la tribunal

Autostrada Vestului1

La Șanovița, autostrada nu se mai oprește în câmp

Potrivit unui comunicat emis luni, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a făcut cunoscut că a acționat în instanță constructorul lotului 3 al tronsonului de autostradă Sibiu-Orăștie, pe care a fost necesară efectuarea, săptămânile trecute, a unor lucrări de demolare și reconstrucție.

Plângerea penală a fost depusă la Tribunalul Sibiu, pe numele asocierii italian Salini-Impregilo, pe care CNADNR o consideră singura entitate responsabilă pentru situația creată, capetele de acuzare fiind încălcarea legislației privind calitatea în construcții, înșelăciunea și efectuarea de lucrări cu încălcarea condițiilor stabilite în autorizație.

Totodată, CNADNR a anunțat că a demarat un program de măsuri suplimentare de monitorizare și verificare a celorlalte loturi de autostrăzi aflate în prezent în execuție, printre cele aflate pe lista scurtă numărându-se și lotul Izvin-Șanovița.

Acesta din urmă se află în faza de finisare, termenul angajat pentru deschiderea circulației – care ar aduce Lugojul în poziția de al treilea municipiu românesc conectat direct la rețeaua europeană de autostrăzi – fiind jumătatea lunii decembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns