Consiliera USR Aida Szilagyi: “Nu vă mai obosiți cu criticile, dacă conducerea partidului consideră că e mai bine să mă retrag, o voi face”

Consiliera USR Aida Szilagyi: “Nu vă mai obosiți cu criticile, dacă conducerea partidului consideră că e mai bine să mă retrag, o voi face”

După o zi de marți agitată, aproape de miezul nopții, beneficiara șmecheriilor imobiliare dezvăluite în articolele pe care le-am publicat în ultimele zile, actuala consilieră locală USR Aida Szilagyi și-a luat inima în dinți și a reacționat la criticile și solicitările de demisie primite din partea colegilor de partid.

Vă prezentăm două replici postate de doamna Szilagyi pe grupul de Facebook Membri USR Timiș:

“Cred că dl ziarist (n.r. – subsemnatul) jubilează, mâine va face un articol despre cum i-a ieșit damage total la USR cu extras din comentariile și postările voastre. Ce a uitat să scrie în articolul de azi este că reclamantul trebuie să plătească cheltuielile de judecată și că nu i s-au admis cererile, nici măcar cele formulate în concluzii. Anularea autorizației de construire la o casă intabulată este o sentință cel puțin interesantă… Nu vă mai obosiți cu criticile, dacă conducerea partidului consideră că e mai bine să mă retrag, o voi face-o (…) Cine are dreptul să ia decizii le va lua, eu mă supun, nu am nici o problemă. Asta vrea și dl ziarist (n.r. – tot subsemnatul), să-și demonstreze forțele de persuasiune prin shaming și presiune publică”.

Fumigene marca Aida

Bun, haideți să analizăm puțin aserțiunile investitoarei imobiliare cu schelete în dulap care a pozat atâția ani în apărătoarea legalității. Lăsând la o parte frustrarea dumneaei că am acces la discuțiile iscate pe grupul intern pornind de la articolele mele, observ că doamna Szilagyi îmi aduce reproșuri vis a vis de modul în care am redactat știrea cu verdictul instanței de contencios administrativ.

Așa e, nu am reprodus tot ce scria în minuta hotărârii Tribunalului Timiș, dar am atașat captura foto de pe portalul instanțelor cu minuta integrală, cititorii au primit întreaga informație, au putut vedea cu ochii lor ce au admis judecătorii și ce nu au admis, precum și cine și ce cheltuieli de judecată plătește. Apropo de cheltuielile de judecată, art. 453, alin. 2 din Codul de procedură civilă stabilește astfel: “Când cererea a fost admisă numai în parte, judecătorii vor stabili măsura în care fiecare dintre părţi poate fi obligată la plata cheltuielilor de judecată. Dacă este cazul, judecătorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecată”.

De asemenea, dacă până mai ieri solicita din partea tuturor răbdare și tutun până la pronunțarea instanței de judecată, acum, după ce acest lucru s-a întâmplat, Aida Szilagyi declară cu un aer misterios că “anularea autorizației de construire la o casă intabulată este o sentință cel puțin interesantă…”. Cu siguranță că, dacă decizia instanței de judecată ar fi avantajat-o, doamna Szilagyi ar fi strigat sus și tare că s-a făcut dreptate… Interesul poartă fesul, nu?

Din ciclul “Cei patru apostoli au fost trei: Luca și Matei”

Rămânând tot în sfera polemicilor stârnite pe grupul Membri USR Timiș de articolele mele, mi se pare interesant de redat o replică postată zilele trecute, adică înainte de pronunțarea instanței de fond, de unul dintre vicepreședinții USR Timișoara, arhitectul Răzvan Negrișanu. Spunea așa superiorul pe linie de partid al Aidei Szilagyi:

“Impresia mea e că în acest grup lipsesc raționamentele moderate, în schimb reacționăm emoțional și exagerat la știri de burtieră. Eu am citit atent articolul și, deși lucrez în domeniu, îmi este greu să dau un verdict pe această speță. Singurul aspect evident e că nu e un articol obiectiv și se regăsesc tot felul de supoziții și exagerări menite să confere o notă de extraordinar. Dacă era ceva evident greșit la construcția respectivă era o speță de competența ISC-ului. Fiind un proces pe rol probabil e o temă mai complicată pe care nu o putem descâlci aici pe grup”.
Consiliera USR Aida Szilagyi: “Nu vă mai obosiți cu criticile, dacă conducerea partidului consideră că e mai bine să mă retrag, o voi face”

A doua zi după postarea dumnealui, i-am trimis lui Răzvan Negrișanu, prin WhatsApp, următorul mesaj: “Nu mă consider infailibil, sunt conștient că pot și greși în articolele mele, de aceea vă rog să-mi precizați punctual care sunt exagerările pe care le-ați regăsit în articolele pe subiectul acesta. Concret, ce anume este fals în ceea ce am scris?”.

Omul m-a anunțat că are nevoie să mai parcurgă încă o dată articolul la care comentase și că va reveni cu un răspuns. Iată răspunsul: “În articolele dumneavoastră apare recurent tema <blocului de locuințe>. Din perspectiva mea eticheta de <bloc de locuințe> poate fi aplicată doar după ce instanța se va pronunța pe această speță. Un bloc de locuințe presupune existența a mai mult de 3 apartamente individualizate în cărți funciare separate. Din ce înțeleg eu din articolele dumneavoastră în cazul de față e vorba de o construcție intabulată într-o singură carte funciară. Practic proprietarii nu pot înstrăina apartamente distincte așa cum se întâmplă în cazul unui bloc”.

Să recapitulăm. În stilul senatorului USR care și-a mințit colegii de partid că are facultate, Raoul Trifan, omul politic nou Răzvan Negrișanu face eforturi patetice de a minimaliza seria de articole publicate de mine, pe care le etichetează drept “știri de burtieră”. Mai mult, specialist în domeniu, domnul Negrișanu mă acuză că am inserat în articole tot felul de exagerări, însă nu este capabil să dea mai mult de un exemplu, cel cu blocul de locuințe care nu pot fi vândute de proprietarii lor, de parcă eu aș fi scris vreodată că acele nouă apartamente au alți proprietari în afară de familia Szilagyi.

Dimpotrivă, am precizat mereu că planul celor doi Szilagyi a fost să scoată profit din închirierea apartamentelor, nu să se adăpostească în clădire împreună cu celelalte generații din familie, așa cum au fabulat în memoriul justificativ atașat proiectului de extindere a casei inițiale cu parter și mansardă.

CITEȘTE ȘI: Surpriza din spital, șarpele din salon (video)

Acum, după pronunțarea hotărârii Tribunalului Timiș, amintindu-mi de afirmația lui Răzvan Negrișanu – “Din perspectiva mea eticheta de <bloc de locuințe> poate fi aplicată doar după ce instanța se va pronunța pe această speță”, pot răsufla ușurat: am voie să aplic din acest moment eticheta de bloc de locuințe, fără ca domnul arhitect să se mai supere…

Noi “supoziții și exagerări”

Evident, atât Aida Szilagyi, cât și fanii dumneaei din USR, care au așteptat cu înfrigurare hotărârea Tribunalului Timiș, cu speranța că îi va fi favorabilă investitoarei imobiliare, se agață acum de posibilitatea recursului.

Haideți să vedem și ce presupune această cale de atac. Cităm de pe site-ul www.avocatnet.ro: “Spre deosebire de apel (care ar fi determinat o rejudecare completă a cauzei, inclusiv din punct de vedere al stării de fapt), recursul – astfel cum este prevăzut în Codul de procedură civilă – poate fi declarat exclusiv în următoarele cazuri: când instanța nu a fost alcătuită potrivit dispozițiilor legale; dacă hotărârea a fost pronunțată de alt judecător decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului sau de un alt complet de judecată decât cel stabilit aleatoriu pentru soluționarea cauzei ori a cărui compunere a fost schimbată, cu încălcarea legii; când hotărârea a fost dată cu încălcarea competenței de ordine publică a altei instanțe, invocată în condițiile legii; când instanța a depășit atribuțiile puterii judecătorești; când, prin hotărârea dată, instanța a încălcat regulile de procedură a căror nerespectare atrage sancțiunea nulității; când hotărârea nu cuprinde motivele pe care se întemeiază sau când cuprinde motive contradictorii ori numai motive străine de natura cauzei; când s-a încălcat autoritatea de lucru judecat; când hotărârea a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greșită a normelor de drept material”.

Îmi cer anticipat scuze domnului Răzvan Negrișanu pentru aceste noi supoziții și exagerări incluse într-o nouă știre de burtieră…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Consiliera USR Aida Szilagyi: “Nu vă mai obosiți cu criticile, dacă conducerea partidului consideră că e mai bine să mă retrag, o voi face”

 1. Bravo Ciprian! 😂💪💪💪 Le-ai încurcat gândurile la păcălicii ăștia deghizați în salvatorii nației. 🤪😂

 2. Mie ce îmi este foarte greu să înțeleg este de ce distinsa doamnă Aida se ține cu dinții de partid și funcție la stat. Așa cum a demonstrat, poate performa în privat, mai mult sau mai puțin legal.
  De ce insistă să rămână în funcție? Că bani are. Mulți. De ce vrea neaparat să facă “bine” poporului, dacă poporul nu o vrea?
  Să meargă acolo șefă la firma soțului, să faca management, o așteaptă cu brațele deschise.

 3. Eu cred ca problema este la USR.
  Ca e Ciprian, ca e Marian sau Veronica, nu conteaza.Nu conteaza ce ziarist scrie.
  Si acesta este rolul presei…sau acesta se vrea.
  Problema este la USR unde Dominic doarme ca locomotivele cu abur de la Resita, trase oe linie moarta.
  Cum l-a putut accepta pe Viceprimar cand a avut schelete in permis?
  Cum l-a acceptat pe Roul fara scoala?
  Cum a acceptat numiri politice?
  Daca era la PSD chiar era apreciat.
  AICI A FACUT EXACT CEEA CE NOI NU NE ASTEPTAM SA FACA.
  DOMINIC, DU-TE PRIETENE SI DIRIJEAZA CORIL, IA-TI SI CAMARILA CU TINE.
  Noi ti-am dat votul si…obtinem exact opusul.
  Lasati-l pe Dan Resitnec, Lasati-o pe Viviana Tecu…
  Pt USR-isti….HAI LA CIOLOS CA ASTIA NE DUC PE TOPOGAN

 4. Ce mi-e extrem de greu sa înțeleg este replica doamnei: “… dacă conducerea partidului consideră că e mai bine să mă retrag, o voi face-o”. Este de bezna mintii!!! Nu pricep de ce are nevoie o persoana ca AS, care se considera o alba ca zăpada, de o decizie de partid ca sa dispară din viața publica? Pai unde e moralitatea, tăria de caracter, decizia personală, puterea de gândire și analiza proprie??? Unde???
  Minte și-n ceasul al 12-lea, după cum respira! USR a ajuns in mâinile unei găști. E captiv. Se vede limpede.

 5. Sa va dau o idee : ia vedeti cate bransamente sunt de curent electric si gaz ! Daca e o casa unifailiala ptr 3 generatii ar trebui sa fie 1 bransament din fiecare. Daca sunt mai multe…e clar. Succes, asta se poate verifica la poarta.

 6. Stii ce mi se pare mie foarte tare ? Dna Militaru, aia care se mandreste tocmai cu speta prezentata, adica ca e una din persoanele care a militat si combatut fenomenul de blocuri intre case e colega de partid cu PeeSeedista Aida. Bun, ca dna Militaru are o varsta… asta e alta treaba. Dar ar fi chiar intesesant punctul ei de vedere :))
  Popcorn !

 7. Pai știți de ce nu vrea femeia sa-si dea demisia? Pentru ca a finanțat în campanie si nu si-a recuperat investiția. Și nu doar atât, i s-a promis ca face și profit. Și acum…a venit d-l Brindescu si i-a stricat toate ploile. Acum trebuie sa discute cu Fritzi, sa o despăgubească intr-un fel apoi își va da demisia ” de onoare”! Ca e o doamna onorabila. Și câți mai sunt ca ea! Mare năpasta s-a abătut asupra timișorenilor cu Fritzi și acoliții lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *