Conflict la nivel înalt

Horia Cardos volei Agroland

UVT Agroland Timişoara se află într-un conflict deschis cu preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan.

Oficialii grupării de pe Bega au acuzat unele arbitraje la meciuri din campionat, precum şi faptul că antrenorul Bogdan Paul este chemat constant la comisii pentru a fi suspendat, una dintre convocări venind chiar în ziua turneului final la junioare.

Acesta şi-a angajat o casă de avocatură, iar dialogul cu şefii forului din capitală se poartă prin reprezentanţi juridici.

Horia Cardoş, preşedintele clubului UVT Agroland Timişoara, a spus următoarele: „Sunt foarte multe lucruri care nu sunt în regulă. Sper să facă un pas în spate (n.r. – Gheorghe Vişan) şi să lase conducerea interimară unuia dintre vicepreşedinţi. Nu sunt adeptul revoluţiilor, însă sper să declanşez o dezbatere în interiorul comunităţii voleibalistice. Nu voi candida la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Volei, nici măcar pentru un post de vicepreşedinte al acestui for”.

De unde a plecat totul? A explicat tot Horia Cardoş: „În 25 mai am primit un telefon de la preşedintele federaţiei, apelul a durat destul de mult, o jumătate de oră. Am simţit clar ameninţarea cu repercusiuni dacă nu ne oprim. Să explic… În 29 martie a avut loc adunarea generală ordinară a Federaţiei Române de Volei în care s-au decis anumite lucruri, dar a apărut o problemă. S-a propus excluderea a doi membri din viaţa voleibalistică. Este vorba despre Sandu Kapelovies, un tip recalcitrant, vulgar, cu a cărui eliminare am fost de acord, şi despre Dan Gârleanu, o figură extrem de importantă a acestui sport, un om care a făcut parte din echipa fantastică a României care a reuşit una dintre cele mai bune performanţe la nivelul echipelor naţionale, bronz la Olimpiada de la Moscova. Nu sunt de acord cu anumite comunicări pe care le face domnul Gârleanu în spaţiul public, însă de aici şi până la a suspenda o asemenea personalitate doar pentru că domnul preşedinte nu este de acord cu ce afirmă domnul Gârleanu este cale lungă. Mă aflam la prezidiu, alături de preşedinte, de alţi oficiali şi de vicepreşedinţi, şi am fost singurul care s-a opus. Nu am influenţat votul, dar puţini din sală au optat pentru suspendarea acestuia din viaţa voleibalistică. Imediat după şedinţă am fost întrebat ce s-a întâmplat, domnul preşedinte era foarte nervos, de ca şi cum i-aş fi subminat autoritatea în faţa întregii adunări. Acesta a fost factorul declanşator”.

Horia Cardoş a continuat seria dezvăluirilor: „Sâmbăta următoare am avut un meci la Bacău în care am acuzat arbitrajul şi am făcut un memoriu la federaţie. După depunerea acestuia am fost sunat de domnul Cotoanţă, observator la acea partidă şi şeful Comisiei de Competiţii, care mi-a spus că nu este bine să depunem memorii cu privire la arbitraj. După mai bine de o lună au încropit un fel de răspuns. Am explicat că nu ne oprim aici, pentru că ne simţim nedreptăţiţi. A apărut, evident, o răceală între mine şi domnul preşedinte, care mi-a solicitat să candidez, în urmă cu doi ani, pentru un loc în Consiliul Director şi chiar pentru o poziţie de vicepreşedinte. De atunci s-au întâmplat multe lucruri care m-au făcut să nu mai cred că putem lucra bine împreună. Apoi, antrenorul nostru, Bogdan Paul, a fost convocat la Comisia de Disciplină. Din informaţiile mele s-au căutat în mod asiduu motive de suspendare a antrenorului nostru. Nu a fost prima dată când a intervenit preşedintele, anul trecut mi-a cerut să suspend cele mai bune două junioare din România, pe Adelina Ungureanu şi Bianca Paşca, care la momentul respectiv erau la clubul nostru. Motivul invocat era viaţa nesportivă. Din păcate, acestea sunt instrumentele cu care lucrează domnul preşedinte”.

Conducătorul clubului UVT Agroland Timişoara a vorbit, luni, şi despre strategia de transferuri din această vară: „Suntem în discuţii cu multe jucătoare, vor fi, probabil, mai multe voleibaliste din străinătate, nu doar una, cum a fost în sezonul trecut, pentru că este greu să acoperim posturile doar cu românce, resursele sunt limitate. Ideea de bază este să păstrăm un nucleu care să menţină spiritul acestui club”.

Cel mai probabil, prim-divizionara de volei feminin din oraşul de pe Bega va primi mai puţini bani de la autorităţile locale comparativ cu stagiunea precedentă. „Dacă ne referim la finanţarea oferită de autorităţile locale, cred că vom sta mai rău decât în sezonul trecut. Suntem în discuţii pentru o eventuală susţinere, dar văd puţine şanse de realizare. Undeva la 75-80 la sută din bugetul nostru a fost asigurat din surse private. Vom încerca să găsim o soluţie împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale”, a explicat Horia Cardoş, care este mulţumit de prestaţia echipei timişorene în ediţia trecută de campionat, prima în elită: „În sezonul trecut, staff-ul clubului nostru s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi uneori chiar peste acestea. Vrem să construim o echipă, iar acest lucru nu se face doar pe teren. Sunt foarte mulţumit de locul ocupat la finalul primului an în prima divizie. Ne-am clasat pe poziţia a cincea, la mare distanţă de formaţia de pe locul al şaselea şi avem dreptul de a evolua în Cupa Challenge. Am reuşit un rezultat bun şi cu echipa de junioare. Am jucat finala, din păcate nu am reuşit să o câştigăm şi să ne luăm titlul, însă este o nouă medalie, de argint. În scurta existenţă a clubului nostru, avem cinci medalii – trei de aur şi două de argint. Sunt mândru de ce au reuşit fetele noastre”.

Foto: Constantin Duma (Agerpres)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *