Conducta de gaz din sudul Timișului, în reparație

Rețea de gaz extinsă într-o comună din Timiş

O problemă care persistă de mai mult timp în județul Timiș este pe cale de a-și găsi rezolvarea, au anunțat, astăzi, reprezentanții Instituției Prefectului.

CITEŞTE ŞI: Alertă în vestul ţării! Nouă localități, aproape de carantină: zeci de infectări cu Covid

Este vorba despre conducta Foeni-Partoș, unde, în luna mai, ca urmare a unei avarii apărute la respectiva conductă, în zona Cruceni – Grăniceri (pe zona unui dig de retenție aferent râului Timiș),  localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița au fost în pericol de a rămâne fără gaze, în unele din acestea fiind chiar întreruptă furnizarea o perioadă de timp.

La Instituția Prefectului a fost convocat, atunci, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, primarii celor cinci localități din zonă, reprezentanții OMV Petrom, ai distribuitorilor de gaze din respectivele localități (Premier Energy și Delgaz Grid), ai Transgaz și  ai Administrației Bazinale de Apă Banat.

CITEŞTE ŞI: Focar de COVID-19 într-o fabrică din vestul ţării

În urma discuțiilor, conducerea OMV Petrom a avansat un termen în care să se remedieze avaria, termen necesar pentru proiectare, obținerea avizelor de la Administrația Bazinală de Apă Banat, Agenția pentru Protecția Mediului și alte instituții, respectiv realizarea lucrărilor.

În sfârșit, după obținerea tuturor avizelor, lucrările au început în data de 5 august, urmând să fie finalizate în data de 14 august.

CITEŞTE ŞI: Medicul Virgil Musta: ”Am avut și pacienți infectați, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au avut COVID”

Între timp, reprezentanții OMV Petrom au anunțat că a mai fost depistat un tronson al acestei conducte de gaze care prezintă risc în exploatare, în zona Livezile. Se va efectua reparația necesară și în această zonă, estimându-se finalizarea lucrării în data de 25 august, după care se vor realiza probele de presiune.

Până la urmă, demersurile Instituției Prefectului au avut efect, pentru ca cetățenii din Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița să nu mai fie în pericol să li se întrerupă alimentarea cu gaz metan, mai ales că se apropie și sezonul rece.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *