Condamnarea lui Liviu Dragnea în presa străină: „Cel mai puternic om din România, trimis la închisoare”

dragnea in presa straina

Presa internaţională a reacţionat la condamnarea lui Liviu Dragnea, scriind că cel mai puternic om din România a fost trimis la închisoare.

Jurnaliştii precizează că hotărârea judecătorească vine după ce PSD, principalul partid din coaliția de guvernământ, a suferit pierderi uriașe în alegerile pentru Parlamentul European, scrie observator.tv.

Reacţiile presei internaţionale la condamnarea lui Liviu Dragnea

„Cea mai puternică persoană din România, trimisă la închisoare pentru corupţie”, titrează The New York Times, care precizează că cel mai puternic politician din România, Liviu Dragnea, a înceaput executarea unei pedepse cu închisoarea de trei ani și jumătate, pentru abuz de putere.

Hotărârea Curții Supreme de Justiție a României, care a refuzat să revizuiască o sentință pronunțată de o instanță inferioară în iunie 2018, nu mai poate fi atacată, precizează nytimes.com.

Șeful Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost închis pentru corupție, după ce încercările sale de a contesta o condamnare anterioară au eșuat, notează şi BBC, care precizează că sentința de închisoare de trei ani și jumătate împotriva lui Dragnea este una definitivă. Condamnarea a venit la scurt timp după ce PSD a suferit pierderi imense la alegerile europene, scrie BBC.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare de către curtea supremă a țării, pentru abateri oficiale într-un caz de corupție, scrie şi Al Jazeera. Hotărârea judecătorească vine după ce PSD, principalul partid din coaliția de guvernământ, a suferit pierderi uriașe în alegerile pentru Parlamentul European de duminică, ajungând pe locul al doilea în spatele Partidului Naţional Liberal, partidului național de opoziție.

Liderul social-democraților din România, Liviu Dragnea, a început o sentință de închisoare de trei ani și jumătate, după ce Curtea Supremă a confirmat condamnarea, la doar o zi după ce partidul său a suferit un eşec la alegerile europene. De la venirea la putere, la sfârșitul anului 2016, social-democrații (PSD) au ştirbit constant independența sistemului judiciar, ridicând critici clare din partea Uniunii Europene și declanșând cele mai mari proteste stradale din România în ultimele decenii, precizează Reuters.

Liviu Dragnea, liderul stângii în România, în închisoare pentru delapidarea fondurilor publice, scrie şi Le Monde. Jurnaliştii francezi precizează că cel mai puternic om din România a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în procesul său de apel pentru delapidarea de fonduri publice. Politicianul controversat, care i-a condus pe social-democrați la o mare victorie în alegerile legislative din decembrie 2016, a fost trimis la închisoare. Dragnea, în vârstă de 56 de ani, a fost dus la închisoarea Rahova, în suburbiile sudice ale Bucureștiului, într-o mașină de poliție, potrivit emisiunilor difuzate de posturile de televiziune românești, scriu francezii.

Liviu Dragnea a fost transportat la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care preşedintele PSD a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *