Concursul pentru cele 287 de posturi de directori de şcoli din Timiş, monitorizat la sânge

profesori 4

Potrivit Ministerului Educaţiei, toate probele concursului pentru ocuparea funcţiei de director vor fi monitorizate audio-video. Referindu-se la aceste examene, Monica Anisie, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a declarat:

„Vom avea centre de examen, vom avea comisie de concurs şi vom avea şi supraveghere audio-video. Fac această precizare pentru că foarte multe mesaje pe care le-am primit în această perioadă susţineau ideea că există posibilitatea ca acest concurs să fie viciat şi ne solicitau să avem înregistrări audio-video şi să tratăm acest examen exact cum tratăm examenele pentru elevi”.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a avut loc în România

Anisie a precizat că şi probele de interviu şi de evaluare a CV-urilor vor fi monitorizate în acelaşi fel.

„În fiecare centru de examen vor fi trimise persoane din partea Ministerului Educaţiei care vor avea misiunea să monitorizeze concursul, pentru a asigura legalitatea acestuia şi a-i asigura pe toţi concurenţii că ne dorim să realizăm un concurs pentru profesionalizarea funcţiei de director”, a adăugat aceasta.

287 de posturi, în Timiş

Ministerul Educaţiei a scos la concurs 6.545 de posturi de directori, dintre care: 800 de posturi pentru unităţi de învăţământ preşcolar, 4.955 pentru şcoli, 585 pentru licee şi 203 pentru palate şi cluburi ale copiilor. 2.502 posturi sunt destinate directorilor-adjuncţi, dintre care pentru şcoli – 1.969, pentru licee – 497 şi pentru palate şi cluburi ale copiilor – 36.

În Timiş sunt 197 de poziţii libere pentru directori şi 90 pentru directori-adjuncţi. În total, 9.047 de posturi sunt scoase la concurs de Ministerul Educaţiei, iar până în data de 20 septembrie, la ora 12, erau înscrişi 1.300 de candidaţi.

Rezultatele verificării dosarelor candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiei de director şi de director-adjunct vor fi afişate în 7 octombrie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, proba scrisă va avea loc în 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Validarea rezultatelor după perioada de contestaţii va avea loc în data de 16 decembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Concursul pentru cele 287 de posturi de directori de şcoli din Timiş, monitorizat la sânge

  1. Ar fi interesant daca autoarea articolului ar putea investiga concursul de la Scoala Generala nr.16 Timisoara si mai ales care sint problemele parintilor din aceasta scoala, probleme majore create de conducerea scolii (cu referire in primul rand la director si apoi la obedientii sau pupincuristii din C.A al scolii) si pe care Inspectoratul Scolar incearca teoretic sa le rezolve insa intr-o maniera care ridica anumite semne de intrebare. Evident Inspectoratul isi doreste liniste, parintii isi doresc echitate si conditii pentru copii lor iar directoratul scolii isi doreste doar o liniste totala, in rest nimic, da-i incolo de copii.In realitate copii sint pusi pe ultimul plan , nimanui nu ii pasa de ei (desigur cu exceptia parintilor), iar variantele propuse de directiune urmaresc doar pedepsirea parintilor nemultumiti eventual scindarea si invrajbirea acestora si intoarcerea parintilor din clasele V-VIII impotriva celor din I-IV, sau a celor din clasele primaqre insa nemultumiti de varinatele dimineata/dupa-amiaza, profitand de lipsa de organizare fie de buna-credinta a unora din clasele pregatitoare.In mod cert dupa parcurgerea catorva ani in „invatamantul gratuit de stat din Romania se vor trezi si ei. Probabil prea tarziu) .Daca autoarea articolului are disponibiltatea de a asculta si cealalta parte atunci are posibilitatea de a ne contacta si garantat va avea ce scrie in articolele urmatoare.

  2. Political language… is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind. George Orwell

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *