Concert caritabil, la Timişoara

Înfiinţată în anul 2013, Asociaţia „Dalia” îi ajută pe copiii din Arad şi din Timişoara care au probleme grave de sănătate. Până în prezent, organizaţia a ajuns să aibă peste o mie de membri.

Asociaţia a contribuit cu donaţii în aparatură medicală pentru spitalele din Arad şi Timişoara şi a organizat multe campanii de binefacere, valoarea acestor ajutoare ridicându-se la 35.000 de euro.

La iniţiativa Asociaţiei Culturale „Kulturwelten Europa e.V.” din Berlin, condusă de Hannelore Jorgovici, luni, 19 iunie, de la ora 18, va avea loc un concert caritabil la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”.

Solişti vor fi elevii Maria Alice Poenariu (foto), Robert Alexandru Oniţa, Cristina Gătăianţu, Miriam Chifan, Andreea Colcear, Florin Emanuel Solonca, Iulia Moldovan, Sarah Ţurlui, Daniel Marinau, Rareş Manciu. Vor participa, de asemenea, orchestra Maggiore, dirijată de Radu Zaharia şi ansamblul cameral „Timişoara Young Musicians”. Repertoriul include lucrări de Frederic Chopin, Joseph Haydn, Franz Liszt, Johann Sebastian Bach, precum şi muzică de film.

Moderatorul evenimentului va fi pianista Georgiana Teohari Vidican, care va face o scurtă prezentare a lucrărilor interpretate de tinerii artiști. Georgiana locuiește de 13 ani în Germania, dar a studiat la Facultatea de Muzică din Timișoara, sub îndrumarea doamnei profesor universitar dr. Felicia Stancovici. Şi a continuat studiile în Berlin, la ”Hochschule für Musik Hanns Eisler”, și în Mannheim, la”Hochschule für Musik und Darstellende Kunst”.

Concertul va avea loc la inițiativa asociației culturale din Berlin “Kulturwelten Europa e.V.”, o asociație înființată în anul 2016, se dedicată sprijinirii tinerelor talente. Intrarea va fi liberă, iar cine doreşte va putea face donaţii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns