Concediu în vremea pandemiei. Sfaturi de la unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi

Concediul de odihnă: V-aţi luat toate zilele de concediu aferente anului trecut?

Românii nu ar trebui să renunțe la vacanțe în această vară, „dar există niște reguli care ar trebui aplicate din convingere”. În plus, turismul în afara țării și în special țările care au fost foarte afectate de pandemia de coronavirus ar trebui evitate, afirmă medicul epidemiolog Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, într-un interviu acordat HotNews.ro.

CITEȘTE ȘI: Din ce cauză se rup digurile în Banat? „Zona a fost vitregită”, declarații oficiale

Românii nu ar trebui să renunțe la vacanțe în această vară, dar regula de aur este respectarea regulilor de protecție pentru a evita infectarea cu COVID-19.

Unul dintre cele mai importante sfaturi ale medicului epidemiolog Doina Azoicăi este să optăm anul acesta pentru vacanța în țară.

Într-o țară sau într-o zonă turistică unde vin oameni din diverse țări, controlul este mai greu de realizat, avertizează președintele Societății Române de Epidemiologie.

De asemenea, țările care au fost foarte afectate de pandemia de coronavirus sunt de evitat.

Este recomandabil să alegem locațiile mai puțin aglomerate. Inclusiv plajele pline, chiar dacă sunt în aer liber, sunt de evitat.

Probabilitatea să te infectezi este mai mare dacă mergi cu trenul sau cu avionul față de probabilitatea să te infectezi dacă mergi cu mașina personală, doar tu și persoana cu care stai în casă.

Vacanța în țară, recomandarea anului 2020

Unul dintre cele mai importante sfaturi ale Doinei Azoicăi este să optăm anul acesta pentru vacanța în țară: „Într-o țară sau într-o zonă turistică unde vin oameni din diverse țări, controlul este mai greu de realizat. Ieșirea în afara țării, mai ales în țările care au fost foarte afectate, nu este anul acesta o recomandare”, spune medicul epidemiolog.
Pentru această vară, turismul național este recomandat din două motive, explică medicul epidemiolog Doina Azoicăi: „Primul, că suntem, să zicem, în bula noastră națională, în care știm cam care este situația și evoluția, știm că sunt anumite zone unde numărul de cazuri este mai mare, altele unde este mai mic. Sigur că vom căuta zonele unde numărul cazurilor este mai mic. Și, pe de altă parte, mai este și aspectul etic, care ține de susținerea turismului românesc. De ce să mă duc în Maldive, când pot să mă duc, să zicem, pe o plajă elegantă de pe litoralul românesc.”
Citește mai mult AICI

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Concediu în vremea pandemiei. Sfaturi de la unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi

Lasă un răspuns