Comunicat de presă – Asociaţia Grup de Acţiune Locală Banat-Vest

Comunicat de presă - Asociaţia Grup de Acţiune Locală Banat-Vest

Asociația „Grup de Acțiune Locală Banat-Vest, în parteneriat cu asociațiile: Közhasznú Alapítvány Balatonalmádi Ifjúságáért (Ungaria), Stichting Jong Noord (Olanda), Zruzenie Centar za Inicijativi i Akcija Gostivar (Macedonia) și ODV Inclusion Go ETS (Italia) derulează, în perioada iunie 2022 – ianuarie 2023, proiectul intitulat „Rural Youth Entrepreneurs – The sustainable future”, finanțat prin programul european Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, gestionat în România de către ANPCDEFP.

În calitate de lider, GAL Banat-Vest a organizat activitatea de bază a proiectului, care a constat în schimbul internațional de tineret, organizat în comuna Brebu, județul Caraș-Severin, în perioada 9-18 noiembrie 2022, unde timp de 10 zile, 45 de tineri și 1 facilitator din țările partenere, respectiv: Ungaria, Macedonia, Olanda, Italia și România (teritoriul Banat-Vest), au avut parte de o sesiune de formare, având ca principală temă antreprenoriatul în mediul rural și cum aceasta poate fi făcut într-un mod sustenabil.

Obiectivele proiectului au fost:

1) Dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de inițiativă a celor 40 de tineri și a 5 lideri de grup din cele 5 țări implicate;

2) Încurajarea celor 40 de tineri și 5 lideri de grup din cele 5 țări implicate, în dezvoltarea și implementarea micilor afaceri sustenabile în zonele rurale;

3) Îmbunătățirea abilităților necesare pentru a gestiona, vinde, promova și susține o întreprindere rurală pentru 40 de tineri și 5 lideri de grup din cele 5 țări implicate;

4) Creșterea oportunităților pe piața muncii, în special ca liberi profesioniști pentru cei 40 de tineri și 5 lideri de grup din cele 5 țări implicate.

Prin realizarea proiectului ne-am dorit să ajungem la schimbări în atitudinea tinerilor, oferindu-le cunoștințe și competențe noi menite să îi sprijine în viață, precum: simț al inițiativei și dezvoltarea abilităților antreprenoriale, competență civică și socială,5 lucrul în echipă, comunicare, abilități de conducere și organizare și competențe digitale. Scopul nostru este a fost de a le permite tinerilor participanți să fie mai conștienți de oportunitățile pe care le au pe piața muncii, în special în domeniul antreprenoriatului și auto-angajării.

Despre:

Programul Erasmus+ îi ajută pe tineri să îşi dezvolte competenţe şi să îşi crească şansele de angajare, oferindu-le oportunitatea de a participa în proiecte europene de învăţare. Le oferă ocazia de a descoperi noi culturi şi de a simţi că aparţin Europei. Mai mult, organizaţiile implicate pot dezvolta abordări noi şi inovatoare pentru învăţare şi pot coopera cu organizaţii din alte ţări şi schimba bune practici. Programul va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată va finanța parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi.

Asociaţia „GRUP DE ACŢIUNE LOCALĂ BANAT-VEST” (GAL Banat-Vest) este o persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial, independentă, apolitică, constituită în principal pentru implementarea măsurii LEADER din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) în teritoriul asociaţiei, respectiv orașul Jimbolia și comunele: Comloșu Mare, Lenauheim, Gottlob, Otelec, Uivar, Săcălaz, Cenei, Checea, Cărpiniș, Iecea Mare, județul Timiș. Scopul asociaţiei îl reprezintă dezvoltarea zonei din care fac parte localităţile cuprinse în prezenta asociaţie prin elaborarea şi implementarea unei Strategii integrate de Dezvoltare Locală (SDL), prin gestionarea fondurilor europene nerambursabile în sensul creşterii competitivităţii economice şi administrative, a îmbunătăţirii mediului şi spaţiului rural, şi, implicit, a creşterii calităţii vieţii şi diversificării activităţilor sociale și economice din teritoriul reprezentat de asociație.

Asociația “Grup de Acțiune Locală Banat-Vest”, Jimbolia, Str. Ștefan cel Mare, nr.9, Jud. Timiș

Tel/Fax: 0256 360078, e-mail: [email protected], www.galbanatvest.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *