Complex sportiv nou în locul vechiului stadion „Dacia” din Timişoara!

Complex sportiv nou în locul vechiului stadion „Dacia” din Timişoara!

Complex sportiv nou în locul vechiului stadion „Dacia” din Timişoara!

Se fac primii pași concreți pentru construirea unei noi baze sportive pe amplasamentul fostului teren de sport din zona Mircea cel Bătrân. Au început demolările ruinelor care au mai rămas din vechiul complex, pentru a demara construcția unei baze moderne. Investiția se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Noua bază sportivă va fi una de tip 1, ceea ce înseamnă că va putea găzdui meciuri de fotbal din liga a doua. Pe lângă aceasta, proiectul prevede construcții pentru antrenamente, competiții de juniori și copii, precum și sport de masă. Va exista un teren sintetic de fotbal de dimensiuni mari, dar și un teren mai mic, multifuncțional, pentru baschet, handbal sau minifotbal.

Același proiect prevede și teren de tartan, cu zonă de crossfit și pistă de atletism. Alte facilități includ o clădire administrativă, cu vestiare și birouri. Ambele terenuri vor avea și instalație de nocturnă. Tribuna va fi una de aproximativ 500 de locuri. Amplasamentul permite și amenajarea de locuri de parcare auto și facilități pentru biciclete.

În prima fază, se demolează ruinele vechilor construcții din beton și cărămidă, se înlătură vechile acoperișuri de tablă dar și structuri metalice care nu mai prezintă siguranță. Zona este plină de resturi și de gunoaie, motiv pentru care se va face degajarea cestora. Până în luna iulie a acestui an, terenul va fi eliberat complet.

„Sunt construcții dezafectate, practic un focar de infecție pentru orașul nostru. Un loc care ani de zile a fost și cu riscuri, dar, din fericire, ne-a ferit Dumnezeu de întâmplări tragice. Anul trecut, a fost demolat gardul, acum avem autorizația de construcție și pentru restul clădirilor. Panoul electric improvizat este elocvent pentru a descrie ce e acolo, la fel ca mizeria din spatele acestor clădiri…Vom scoate la licitație, în scurt timp, construcția unei baze de pregătire modernă pe același spațiu”, a declarat viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

În zonă vor fi plantați 38 de arbori, un aliniament nou de vegetație pe strada Ciocârliei, arbuști și gazon de tip rulou. În plus, va fi montată o instalație pentru irigat zona verde, se vor amplasa bănci și coșuri de gunoi și va fi montat și un sistem de iluminat ambiental.

CITEŞTE ŞI: Șase timişoreni pentru România!

Valoarea totală a investiției se ridică 6,7 milioane de lei, adică aproximativ 1,5 milioane de euro. Finanțarea este asigurată din bugetul local, dar municipalitatea va căuta și alte surse de finanțare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *