Colţ de Rai cu parfum de lavandă, în vestul țării. Secretele relaxării, dezvăluite turiştilor în mijlocul peisajelor ca-n Provence

lavandă

Colţ de Rai cu parfum de lavandă, în vestul țării. Secretele relaxării, dezvăluite turiştilor în mijlocul peisajelor ca-n Provence

La doar câţiva kilometri de Arad să află ascuns un colţ de Rai cu parfum de … lavandă. O destinaţie de weekend care a atras la sfârşit de săptămână o mulţime de turişti în căutarea unui loc de relaxare.

Doar că relaxare nu este sinonim cu plictiseală aici. Vizitatorii au putut să participe la ateliere speciale destinate celor mici şi celor mari şi, pe lângă buchetele de lavandă, au luat acasă minunăţiile BIO produse local.

Peisajul de vis, parfumul de poveste şi senzaţia că te afli în Provence. Turiştii care au ajuns la acest sfârşit de săptămână în Mailat, judeţul Arad, au simţit pe pielea lor efectele relaxante ale lavandei.

CITEȘTE ȘI: Oamenii primarului Fritz secretizează actele publice care stau la baza șmecheriei imobiliare a Aidei Szilagyi

„Organizatorii au avut grijă la fiecare detaliu şi se vede că s-a investit foarte mult suflet în fiecare etapă de aici. E un eveniment grozav şi mă bucur că am venit cu toată familia”, spune o femeie.

O zi de vis ca în Provence, în câmpul de lavandă din Arad

Şi pentru că au avut voie să culeagă, au vrut să ia şi acasă o parte din parfumul de aici. „Mi se pare un loc liniştit, mie îmi place foarte mult lavanda, dar am vrut să culeg deoarece îţi oferă şi foarte multă linişte, are multe beneficii”, mărturiseşte o femeie.

Secretele unei băi relaxante cu lavandă, dezvăluite turiştilor

În plus, cei mici şi mari au putut să participe la atelierele organizate chiar lângă cultura de lavandă. Şi au învăţat aici principiile unei băi cu adevărat reconfortante.

„Îi învăţ să facă nişte bombiţe de baie”, arată Ana Buha, organizator: „Facem acelaşi procedeu, doar că acum încercăm să încorporăm şi uleiul. Facem pe rând, da? Şi vedem dacă este necesar sau nu. Deci este foarte important să încorporăm uleiul în bombiţele de baie”.

Cei mai îndemânatici şi-au încercat norocul şi talentul la … atelierul de brodat. „Am mai făcut cred că în clasele 1-4, la şcoală poate. E relaxant, mai ales cât copiii sunt ocupaţi acolo, e perfect”, povesteşte o femeie.

„Sunt foarte deschişi. Mai ales după pandemie, cred că sunt şi mai deschişi pentru orice activitate”, crede Anita Biro, organizator.

Fotografii superbe din lanul de lavandă

Evident, toată lumea a profitat de culorile fantastice pentru a face fotografii de album. „Ideea noastră era să transmitem un sentiment al Provence-ului aici, în România, conform observatornews.ro.

Să se deconecteze de tot ce înseamnă povara oraşului şi să se conecteze cu natura”, explică Andreea Konti, organizator. Cei care nu au apucat să viziteze lanul de lavandă o mai pot face până pe 19 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *