Colind magic cu „Steluţe bănăţene” (video)

Joi, ne-au călcat pragul cei mai talentaţi şi mai autentici vestitori ai Naşterii Domnului, membrii grupului vocal „Steluţe bănăţene”, coordonat de cunoscuta interpretă de muzică populară Liliana Savu Badea.

Îmbrăcaţi în costume tradiţionale vechi, unul mai frumos ca altul, tinerii artişti ne-au trimis, pe aripi de colind, în lumea obiceiurilor de Crăciun de odinioară, nealterate de modernitate şi pline de farmecul arhaic al copilăriei bunicilor noştri.

În preajma lor am fost mai aproape de satul bănăţean de altădată şi de fiorul cu care Naşterea Mântuitorului era aşteptată în fiecare casă de creştin. Cu glasuri curate, dar şi bine strunite de-a lungul multor ore de repetiţii, colindătorii ne-au reamintit sensurile profunde ale sărbătorii care va veni, cu alaiul său de binecuvântări şi sfinte minuni.

„Steluţele” ne-au dăruit cu adevărat „Colinda Crăciunului/Pe uliţa satului/În sara Agiunului/La Naşterea Domnului”, iar micul lor recital a fost unul greu de uitat.

La finalul acestuia, Liliana Savu Badea a rostit câteva cuvinte pline de sensibilitate despre însemnătatea majoră a perpetuării tradiţiilor noastre populare, în forma lor pură şi nealterată care le transformă în reper identitar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns