Impostorul angajat ilegal de Primăria Timişoara vrea bani mai mulți

Jaful organizat din Primăria Timișoara dă orașul peste cap. Pe adresa municipalității curg somații de plată de la furnizorii de gaze naturale și de la cei de energie electrică – ca să îi menționăm doar pe cei mai importanți -, iar timișorenii riscă să rămână fără căldură în plină iarnă și să nu mai poată ieși pe străzi din cauza beznei.

Apropo de Enel: în conferința de presă de joi, primarul a declarat că nu a primit nici o somație scrisă de la Enel, fiind vorba, cel mult, de somații verbale. Dacă este adevărat, asta înseamnă că subalternii lui Robu ascund documente și nu-l informează pe edilul-șef, fiindcă marți, 17 decembrie, cei de la Enel au depus, la Primăria Timișoara, o „înaintare preaviz de deconectare”. Nu verbal, ci în scris.

Somația celor de la Enel

Toate acestea reprezintă dureroase dovezi ale faptului că administrarea orașului Timișoara de către echipa lui Nicolae Robu a eșuat. Una dintre cauzele dezastrului o reprezintă, în mod cert, risipirea unor sume serioase pentru angajarea unor grămezi de incompetenți, fără pregătire de specialitate, dar cu pile mai mari sau mai mici, în diversele direcții, servicii și birouri ale municipalității.

În loc de concediere, bani în plus

Spre exemplu, radiologul arab angajat ilegal de primărie, care se face că lucrează (ar trebui să facă radiografii, conform specialității sale, dar este evident că nu are cum să facă așa ceva) în cabinetul din incinta Universității de Medicină și Farmacie Timișoara încasează câteva mii de lei bune pe lună.

Pentru nimic! Și va încasa și mai mult, fiindcă în 17 decembrie domnul Abdul Kareem Abid Atya a depus la primărie o “solicitare aprobare ore suplimentare începând cu data de 23.12.2019 (33 ore)”. Iar Primăria Timișoara va aproba, că doar are de unde să plătească, nu?

Radiologul arab vrea bani mai mulți de la primărie

Vă amintiți lamentările primarului Robu din conferința de presă susținută în 12 noiembrie? “În momentul în care el a aflat că vreau să îi desfac contractul de muncă și-a luat concediu medical și o tot întinde în concediu medical”, se confesa, resemnat, domnul Robu jurnaliștilor.

Dar ce să vezi, personajul care “o tot întinde în concediu medical” s-a reîntors de câteva săptămâni bune la așa-zisul loc de muncă unde, de fapt, n-are ce să caute, pentru că nu este specialist în medicină de familie, ci în radiologie-imagistică medicală, iar primarul Nicolae Robu nu-i mai desface contractul de muncă, așa cum a tot anunțat în mod public. Ca de obicei, una spune și alta face domnul Robu…

Distracție în instanță

În loc să-i demită, la pachet, atât pe autoarea angajării ilegale, Rodica Aurelian (doamna ajunsă prin fraudă șefă a Serviciului resurse umane din primărie), cât și pe protejatul acesteia, Abdul Kareem Abid Atya, primarul Timișoarei trage cât poate de timp.

În 13 decembrie 2019, la Tribunalul Timiș a fost înregistrată cererea Municipiului Timișoara, prin primar, și a Consiliului Local Timișoara adresată instanței specializate în litigii de muncă de “constatare nulitate absolută contract de muncă”, pârâtul fiind nimeni altcineva decât Abdul Kareem Abid Atya.

Primăria Timișoara l-a acționat în instanță pe Abid Atya Abdul Kareem

Suntem foarte curioși cum o vor face de râs, în sala de judecată, juriștii Primăriei Timișoara pe eminența cenușie a instituției, Rodica Aurelian, care a dat dovadă ori de o incompetență crasă, ori de rea-credință în momentul în care a angajat un rezident la radiologie-imagistică medicală pe postul de medic școlar.

Aceeași Mărie, cu altă pălărie

Pe de altă parte, suntem la fel de curioși în câți ani vor reuși procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara să soluționeze dosarul deschis în toamna anului 2016 avându-l ca protagonist tot pe impostorul arab angajat de Primăria Timișoara. Au trecut deja mai mult de trei ani și nu există nici o soluție în dosar. Nici albă, nici neagră, nici laie, nici bălaie.

Spre norocul lor, în afară de propria lor conștiință – știm, devenim patetici… -, procurorii care se fac că lucrează în acest dosar extrem de simplu, în care probele sunt zdrobitoare (Abdul Kareem Abid Atya a menționat în mod fals în polițele de asigurare de malpraxis încheiate până în martie 2019 că este medic specialist în medicină de familie, deși el era doar rezident în radiologie-imagistică medicală!), nu au pe nimeni care să-i tragă de mânecă.

Da, dosarul a fost deschis în urma sesizării făcute de un timișorean care, ulterior, a plecat din țară, așa că procurorii au rămas de capul lor. Nu are cine să-i întrebe de sănătate, nu are cine să le facă pângere la Inspecția Judiciară…

CITEŞTE ŞI: Scene de groază în Zona Olimpia. O maşină a ars ca o torţă, iar alte trei au fost afectate de incendiu. Ce s-a întâmplat (foto)

Situația, însă, s-ar putea schimba pe ici, pe colo, în punctele esențiale, odată cu intrarea în joc a Curții de Conturi. În urma constatărilor efectuate de auditorii Camerei de Conturi Timiș pe tema angajărilor ilegale din Primăria Timișoara, inclusiv a medicului arab Abdul Kareem Abid Atya, Curtea de Conturi a decis sesizarea organelor de cercetare penală vizavi de manevrele șefei Serviciului resurse umane în acest caz, dar nu numai.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara se vor trezi cu aceeași castană fierbinte în brațe, doar că datele problemei vor fi altele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Impostorul angajat ilegal de Primăria Timişoara vrea bani mai mulți

  1. Dragă Rodica, dragă Robu, pentru anul ce vine, aproape toți timișorenii vă dorim condamnări, alaturi de clasicul – LA MULTI ANI!
    Sperăm ca măcar de data asta…

  2. Acest nesimțit împreună cu șleahta lui de incompetenți trebuie să dispară de la primăria Timișoara. Abia aștept alegerile.

Lasă un răspuns