Codul Rutier, modificat de la 1 ianuarie 2019. Permisul suspendat poate fi recuperat mai rapid

Noi reguli pentru șoferi începând cu acest an. Autoritățile au adus mai multe modificări importante Codului Rutier, acestea fiind promulgate imediat ce vacanța de Revelion a luat sfârșit.

CITEŞTE ŞI: Alertă ANM: Ninsori, în aproape toată ţara. Temperaturile vor ajunge la -15 grade Celsius. Ger de luni

O modificare a intrat în vigoare încă din prima zi lucrătoare a anului. Șoferii au posibilitatea de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare mai puține zile pentru a-și recupera permisul mai repede, în cazul unei suspendări. Anterior, aceștia erau obligați să depună permisul la expirarea celor 15 zile de la momentul aplicării sancțiunii. Acum, ei au posibilitatea de a-l depune oricând în acest interval, iar din acel moment va începe perioada pentru care dreptul de a șofa este suspendat, potrivit Digi 24.

CITEŞTE ŞI: Gripa a ajuns în vest

De asemenea, cadrele medicale care constată că un pacient are probleme de sănătate care sunt incompatibile cu statutul de șofer sunt obligate să ceară o evaluare de specialitate a acestuia.

CITEŞTE ŞI: „Morţii mă-tii de PSD!“ Discursul şocant al solistului trupei Taxi, în care înjură PSD, devenit viral pe Facebook VIDEO

În cazul în care evaluarea confirmă diagnosticul, clinica autorizată este obligată să anunțe Poliția, iar oamenii legii îi vor retrage permisul.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Muncii anunță o întârziere la plata pensiilor pentru luna ianuarie

Șoferul îl va putea recupera după ce face dovada urmării unui tratament și unei noi evaluări de specialitate, care să confirme însănătoșirea. Tot de la începutul anului punctul de amendă a fost înghețat la valoarea din 2018: 145 de lei. Șoferii care încalcă legea vor putea plăti mai ușor amenda, într-un cont unic, înființat la începutul anului. Sancțiunea va putea fi achitată de oriunde din țară, indiferent de locul în care este domiciliat șoferul care a încălcat legea, conform libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns