Gripa a ajuns în vest

Primul copil din România considerat suspect de hepatită de origine necunoscută are de fapt boala Wilson. Cum se manifestă

Virusul gripal de tip A a fost depistat în probele recoltate de la o pacientă internată la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

”Este vorba de o fetiță de cinci ani din Arad care a fost internată în perioada Crăciunului și care, deoarece a prezentat o evoluție bună, a fost externată”, a precizat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al unității sanitare.

CITEŞTE ŞI: Alertă ANM: Ninsori, în aproape toată ţara. Temperaturile vor ajunge la -15 grade Celsius. Ger de luni

Potrivit acestuia, fetița ar fi contractat virusul de la persoane apropiate, unchiul fetiței fiind diagnosticat cu o formă severă de boală de către specialiștii arădeni.

”Atrag atenția populației că în această perioadă cu vreme rece, caracterizată și printr-o creștere a numărului de infecții respiratorii, să adopte mijloacele de prevenție a îmbolnăvirilor.

În acest sens, va fi evitată pe cât posibil frecventarea colectivităților, iar dacă acest lucru nu este posibil, recomand purtarea unei măști de protecție.

De asemenea, este bine ca persoanele bolnave să stea acasă, pentru a împiedica răspândirea virusurilor. Totodată, se va acorda o atenție specială regulilor de igienă și alimentației, care trebuie să respecte principiile nutritive.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Iluziilor Optice, în premieră la Timişoara

Recomand, pentru creșterea imunității, consumul unui gram pe zi de vitamina C”, a spus Virgil Musta. Potrivit ultimei situații a Centrului Național de Supraveghere și control al bolilor transmisibile, până în data de 23 decembrie 2018, au fost confirmate prin analize de laborator 49 de cazuri de gripă în România.

Gripa este o boală acută, destul de frecventă în condiţii de temperaturi scăzute, umiditate ridicată, ploi reci, ceaţă şi vânturi intense. Boala are un caracter infecto-contagios, cu caracter epidemic şi frecvenţă ciclică, fiind provocată de peste 200 de tulpini de virusuri gripale.

Aceste virusuri se transmit prin aer sau prin contactul direct cu persoane bolnave, având efecte mai severe în cazul persoanelor cu extenuare fizică sau stresate psihic, expuse la aer rece, al fumătorilor activi şi pasivi şi în cazul persoanelor care lucrează în medii toxice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *