Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Timiș și Caraș-Severin

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Timiș și Caraș-Severin

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Timiș și Caraș-Severin

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă că este pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Caraș-Severin și Timiș. Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bistra şi Bârzava.

Codul portocaliu este valabil până duminică la ora 12.00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie”, au anunțat hidrologii.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bistra, Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar Duboz (afluenți ai râului Timiș) – județul Caraș-Severin și Bârzava – județele: Caraș-Severin și Timiș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tău (afluent al râului Pogăniș), râul Bârzava – sector aval S.H. Moniom.

CITEȘTE ȘI: Video! Arz-o focul… Ca să scoată benzina din rezervor, un bărbat l-a găurit cu un burghiu, dar mașina s-a aprins ca o torță

De asemenea, hidrologii au instituit cod portocaliu până duminică, la ora 10.00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, județul Caraș-Severin. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Comoriște (afluent al râului Caraș), Nera – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Pataș, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *