Alertă! Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pentru județele Timiș și Caraș-Severin

Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pentru două judeţe din ţară

Hidrologii au emis o avertizare meteo cod galben de inundații valabilă în noaptea de luni spre marți pe mai multe râuri din două județe din ţară. De asemenea, ANM a emis cod portocaliul de viscol puternic și vreme alte 13 județe din ţară.

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi a propagării se pot produce „scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenție”.

CITEȘTE ȘI: Momente de panică la Jocurile Olimpice: Nina O’Brien, ”accidentare horror”! Primele informații despre starea americancei

Inundațiile pot să apară pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Bega, Nădrag și Bistra, în bazinul mijlociu și în cel inferior, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Avertizarea cod galben de inundații este valabil până marți, la ora 6.00

„Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Balint, Nădrag, Bistra – bazin mijlociu și inferior, județele Timiș și Caraș Severin”,  precizează ingha.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns