Cod galben de caniculă! Miercuri vom avea 19 grade la Timișoara și ar putea ploua

Cod galben de caniculă! Miercuri vom avea 19 grade la Timișoara și va ploua

Cod galben de caniculă! Miercuri vom avea 19 grade la Timișoara și va ploua. Meteorologii au instituit o avertizare de tipul cod galben de caniculă valabilă până marți seara în majoritatea țării. Excepție sunt câteva județe din nordul și centrul țării, unde ar putea să apară reprize de instabilitate atmosferică, în special în zonele montane.

În atenționarea meteorologică sunt anunțate un val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat. Fenomenele vor fi în zilele de luni și marți în aproape toată țară.

Potrivit specialiștilor, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde luni cea mai mare parte a țării, iar marți va persista în regiunile sudice, centrale și estice.

Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

CITEȘTE ȘI: Un urs a fost fotografiat cocoțat pe o mașină într-o zonă turistică din Argeș

Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local la munte, în nord și nord-vest, iar marți mai ales în regiunile intracarpatice.

Cod galben de caniculă! Miercuri vom avea 19 grade la Timișoara și va ploua

La Timișoara, dar și în cea mai mare parte a Banatului, vremea se va răci substanțial de marți, iar miercuri temperaturile nu vor trece de 19 grade, potrivit site-ului meteo ournet.ro.

Temperaturile vor rămâne suportabile cel puțin până la finele săptămânii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns