Băuturi răcoritoare retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros și Penny, deoarece conțin un pesticid cancerigen

Băuturi răcoritoare retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros și Penny, deoarece conțin un pesticid cancerigen

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros. Penny, din cauza oxidului de etilenă peste limitele permise utilizat într-unul dintre ingrediente, conform Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), conform HotNews.ro.

Anunțul producătorului, publicat de ANSVSA:

Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care i-au fost livrate. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo.

Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor, dar compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora.

Compania le transmite clienților că dacă au cumpărat unul sau mai multe dintre produsele aflate pe listă pot returna în magazin produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 4 septembrie.

La rândul lor, lanţurile de magazine Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute, scrie News.ro.

De asemenea, producătorul ALONOR COMPANY SRL a început retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca măsură de prevenţie, existând suspiciunea depăşirii conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anuţat reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny.

REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns